Ο αγώνας των γυναικών θα βάλει τέλος στο καθεστώς του Ερντογάν

Ο αγώνας των γυναικών θα βάλει τέλος στο καθεστώς του Ερντογάν

Ο-αγώνας-των-γυναικών-θα-βάλει-τέλος-στο-καθεστώς-του-Ερντογάν 2

Ο αγώνας των γυναικών θα βάλει τέλος στο καθεστώς του Ερντογάν

Ο αγώνας των γυναικών αποτελεί μορφή αντίστασης για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Αυτός ο αγώνας των γυναικών θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει τους χειρότερους φόβους της πατριαρχίας.

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) εξέδωσε δήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείου Αγώνα, στις 8 Μαρτίου. "Στις 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Γυναικείου Αγώνα και θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει στον αγώνα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα ", αναφέρει η δήλωση του KCK και συνεχίζει," 8 Μαρτίου είναι η ημέρα μετάβασης από τον πατριαρχικό χειμώνα στην άνοιξη των ελεύθερων γυναικών. Σε ένα μέλλον για όλη την ανθρωπότητα, γιατί ο αγώνας για την ελευθερία των γυναικών είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση όλης της ανθρωπότητας.

Εάν οι άνδρες θέλουν πραγματικά να ζήσουν μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή, θα πρέπει να γίνουν ενεργό μέρος του αγώνα για την ελευθερία των γυναικών. Εφόσον οι γυναίκες δεν απελευθερώνονται, οι άνδρες θα συνεχίσουν να είναι σκλάβοι του εκμεταλλευτικού, κατασταλτικού, κυβερνώντος συστήματος.

Η γυναικεία απελευθερωτική ιδεολογία στοχεύει στην απελευθέρωση της ανθρωπότητας

Ο Rêber Apo (Αμπντουλάχ Οτσαλάν), ανέλυσε τον κοινωνικό χαρακτήρα των γυναικών στην ιστορία και σε αυτή τη βάση δημιούργησε την ιδεολογία της απελευθέρωσης των γυναικών. Στην πραγματικότητα, είναι μια φιλοσοφία για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο φωτίστηκε η ιστορία των γυναικών αλλά και η ιστορία της ανθρωπότητας. Με αυτόν τον Διαφωτισμό, η ανθρωπότητα ανυψώθηκε και έγραψε ιστορία. Με αυτήν την ιδεολογία, οι γυναίκες καθίστανται επαναστατική ηγεσία της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας. Η πατριαρχία των 5.000 ετών κλονίζεται στα θεμέλια της και λαμβάνει χώρα η πιο θεμελιώδης επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπου.

Το πνεύμα της απελευθέρωσης των γυναικών είναι ασταμάτητο

Οι αγώνες για την απελευθέρωση των γυναικών θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια δημοκρατική και ελεύθερη ζωή. Όλες οι ιδεολογικές και πολιτικές δομές που δεν βασίζονται στην ελευθερία των γυναικών είναι καταδικασμένες να υποχωρήσουν και να ηττηθούν, επειδή ο τροχός της ιστορίας θα στραφεί προς την κατεύθυνση του αγώνα της απελευθέρωσης των γυναικών. Για το λόγο αυτό, ο Rêber Apo καθόρισε τον αγώνα για την απελευθέρωση των Κούρδισσων γυναικών ως αφετηρία για έναν δημοκρατικό πολιτισμό στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, ο κουρδικός αγώνας ελευθερίας των γυναικών έχει αναλάβει το ρόλο να φέρει τον δημοκρατικό πολιτισμό όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο αγώνας των γυναικών θα ξεπεράσει τους μεγαλύτερους φόβους της πατριαρχίας

Το 2020 ήταν το έτος κατά το οποίο ο αγώνας για την ελευθερία των γυναικών σημείωσε μεγάλη πρόοδο, παρόλο που το πατριαρχικό σύστημα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη με το πρόσχημα του Covid-19. Από τις 8 Μαρτίου, οι γυναίκες θα ξεπεράσουν τα εμπόδια αυτής της πανδημίας και θα ενισχύσουν τον αγώνα τους το 2021. Η δυναμική του αγώνα του γυναικείου κινήματος ελευθερίας δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Οι γυναίκες που έχουν ανοίξει τα μάτια τους και διεκδικούν μια ελεύθερη ζωή, θα συγκεντρώσουν όλη την ανθρωπότητα γύρω τους και θα ξεπεράσουν το πατριαρχικό σύστημα. Ο αγώνας των γυναικών θα ξεπεράσει τους μεγαλύτερους φόβους της πατριαρχίας.

Ο αγώνας των γυναικών θα θέσει τέρμα σε αυτήν την κυβέρνηση

Σήμερα, η Τουρκία έχει γίνει το κέντρο της πατριαρχίας. Είναι η κυβέρνηση AKP / MHP που αντιπροσωπεύει αυτή τη νοοτροπία. Το καθεστώς ενισχύει τη θέση των ανδρών και ακολουθεί πολιτικές κατά των γυναικών. Εξαιτίας αυτού, περισσότερες γυναίκες από ποτέ δέχθηκαν επίθεση το 2020 και εκατοντάδες γυναίκες πολιτικοί που υποστήριξαν την απελευθέρωση των γυναικών ρίχθηκαν σε φυλακές. Οι αυξανόμενες γυναικοκτονίες και οι βιασμοί έχουν χρησιμοποιηθεί ως μέσο εδραίωσης της ανδρικής κυριαρχίας. Υπό αυτήν την έννοια, ο αγώνας των Κούρδων, των Τούρκων, των Αράβων, των Τσιρκάσιων, των Μουσουλμάνων, των Χριστιανών, των Γεζίντι και των Αλεβιτών γυναικών, πράγματι όλων των γυναικών ενάντια στο καθεστώς AKP / MHP, έγινε ένας αγώνας για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Στις 8 Μαρτίου, ο αγώνας των γυναικών ενάντια στην συγκυβέρνηση AKP / MHP, θα αποτελέσει σημείο καμπής στον αγώνα για δημοκρατία στην Τουρκία και ελευθερία για το Κουρδιστάν. Οι γυναίκες θα καταστρέψουν τις ρίζες του καθεστώτος του AKP.

Το καθεστώς AKP / MHP έχει αποδυναμωθεί. Προσπάθησε να σταθεροποιηθεί με την επίθεση στο Γκάρε. Ωστόσο, έχει χτυπηθεί σκληρά λόγω της ήττας του εκεί. Ο γυναικείος αγώνας για τη δημοκρατία θα θέσει τέρμα σε αυτό το καθεστώς.

Με την επέτειο της 8ης Μαρτίου, οι γυναίκες στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τον κόσμο θα σηκωθούν και θα διαλύσουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ανθρωπότητα."