Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Οτσαλάν στο Στρασβούργο διανύει την 455η εβδομάδα

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Οτσαλάν στο Στρασβούργο διανύει την 455η εβδομάδα

Νέοι-ακτιβιστές-στο-Στρασβούργο-διεξάγουν-καθιστική-διαμαρτυρία-για-την-απελευθέρωση-του-Οτσαλάν1-

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Οτσαλάν στο Στρασβούργο διανύει την 455η εβδομάδα

Ο «Αγώνας για την Ελευθερία» που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συνεχίζεται στο Στρασβούργο.

Μια ομάδα νεαρών Κούρδων ακτιβιστών από τη Ρεν δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον εβδομαδιαίο «Αγώνα για την Ελευθερία» στο Στρασβούργο, ο οποίος διανύει την 455η εβδομάδα.

Οι Eylem Balta, Behçet Binici και Şeyhmus Binici ξεκίνησαν την επαγρύπνησή τους στο Στρασβούργο και θα συνεχίσουν με τη διαμαρτυρία τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το εγχείρημα αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση που έχει αναλάβει η κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη, και ξεκινά κάθε μέρα στο Στρασβούργο στις 08:30 για να καταλήξει στις 17:00.

«Η απομόνωση επιβάλλεται σε όλους τους Κούρδους»

«Η απομόνωση που επιβλήθηκε στον αρχηγό του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι μία "πολεμική μέθοδος" και η τουρκική κυβέρνηση είναι ένα πολεμικό καθεστώς. Η απομόνωση επιβάλλεται σε όλους τους Κούρδους για λογαριασμό του Αμπντουλάχ Οτσαλάν», δήλωσε ο Eylem Balta, μιλώντας εξ ονόματος της νέας ομάδας επαγρύπνησης. Ο Balta τόνισε ότι η πολιτική απομόνωσης δεν είναι ανεξάρτητη από τον πόλεμο, την αφομοίωση και τις "κατοχικές" πολιτικές που διεξάγονται εναντίον του κουρδικού λαού από το καθεστώς της Τουρκίας.

«Η ιδεολογία που προτείνει ο Ηγέτης Άπο είναι μια λύση ενάντια στον καπιταλισμό ο οποίος καταστρέφει την κοινωνική ζωή, την εργασία, την οικολογία και τα δικαιώματα των γυναικών», είπε. Οι διαδηλωτές του Στρασβούργου επαίνεσαν επίσης όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται στον κόσμο και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλους όσους προωθούν και στηρίζουν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

«Την 455η εβδομάδα του αγώνα μας για ελευθερία, χαιρετίζω τις προσπάθειες όλων των γυναικών που αγωνίζονται στα βουνά, στις φυλακές και σε διάφορα μέρη του κόσμου με το πνεύμα της αντίστασης των Sara, Arin και Ronahi. Χαιρετίζω επίσης τους απεργούς πείνας που συνεχίζουν τους αγώνες τους στις φυλακές της Τουρκίας», είπε.

Ένας αγώνας εδώ και εννέα χρόνια

Ο αγώνας στο Στρασβούργο ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2012 για να απαιτήσει τη φυσική απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος παραμένει σε συνθήκες απομόνωσης στις φυλακές στην Τουρκία. Συνεχίζεται εδώ και εννέα συναπτά έτη με την υποστήριξη της κουρδικής κοινότητας που ζει στην Ευρώπη και διεθνών φίλων του Κουρδικού αγώνα ελευθερίας.

Το εγχείρημα απευθύνει κάλεσμα εδώ και εννέα χρόνια σε όλες τις αρμόδιες διεθνείς αρχές, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT), να εισακούσουν το δίκαιο αίτημά τους και να αναλάβουν δράση ενάντια στην ακραία πολιτική του τουρκικού καθεστώτος το οποίο επιβάλει αυστηρή απομόνωση στον Ηγέτη Οτσαλάν.