Νέα πλάνα αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία σε περιοχές των ανταρτών

Νέα πλάνα αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία σε περιοχές των ανταρτών

Νέα πλάνα αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία σε περιοχές των ανταρτών

Νέα πλάνα αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία σε περιοχές των ανταρτών

Πλάνα που εξασφάλισε το ANF δείχνουν τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής να χρησιμοποιούν χημικά αέρια και απαγορευμένα όπλα στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες Αμυντικές Ζώνες Medya, στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου στα εδάφη του Κουρδιστάν, ειδικά στις ζώνες "Medya" οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες, και στις οποίες ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση εισβολής στα μέσα Απριλίου, στοχοποιώντας τις περιοχές Ζαπ, Αβασίν και Μετίνα .

Το Γραφείο Τύπου του HPG υπογράμμισε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το τουρκικό κράτος στον πεντάμηνο ισολογισμό του πολέμου, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία:

«Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν διεθνώς απαγορευμένες βόμβες και χημικά όπλα, από δηλητηριώδη αέρια μέχρι βόμβες φωσφόρου, από θερμοβαρικές βόμβες μέχρι μικρές πυρηνικές βόμβες, εναντίον πολεμικών θέσεων των ανταρτών. Το τουρκικό κράτος διέπραξε εγκλήματα πολέμου για να πετύχει τους στόχους του και αυτά τα εγκλήματα έχουν τεκμηριωθεί από τις δυνάμεις μας».

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί σημαντικός όγκος πληροφοριών, μαρτυριών και εγγράφων που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που παρέχει το HPG.

Νέα στοιχεία για τα τουρκικά εγκλήματα πολέμου προέκυψαν και στην περιοχή αντίστασης Γκίρε Αμεντίγιε στη Μετίνα.

Βίντεο από την περιοχή εκθέτει τον τουρκικό στρατό, αποδεικνύοντας ότι χρησιμοποιούν απαγορευμένες βόμβες και χημικά όπλα που σχεδίασαν ειδικά για χρήση εναντίον των ανταρτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από αντάρτικες πηγές, οι απαγορευμένες βόμβες της Τουρκίας δεν είναι κανονικές έτοιμες βόμβες, αλλά παρασκευάζονται σε μείγμα από πλαστικά κουτιά για να δημιουργηθεί ένα σύνθετο και μικρό πυρηνικό αποτέλεσμα.

Το βίντεο δείχνει πώς χημικά όπλα σε πλαστικά κουτιά ή βαρέλια πέφτουν στην είσοδο των τούνελ των ανταρτών με σχοινιά.

Τα τουρκικά στρατεύματα, ανίκανα να προχωρήσουν μέσω μαχών, φαίνονται να τοποθετούν αυτές τις βόμβες μπροστά από τις σήραγγες και τις θέσεις μάχης, ειδικά τις ημερομηνίες 11 και 12 Αυγούστου.

Στα βίντεο φαίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες που κινούνται με μακριά λάστιχα στα χέρια τους, ενώ φαίνεται καθαρά και το χημικό αέριο που απελευθερώνεται μέσω αυτών των εύκαμπτων σωλήνων, οι οποίοι είναι απλωμένοι μέχρι το μέτωπο των θέσεων μάχης.

Στις 24 Αυγούστου και τις ημέρες που ακολούθησαν, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε αρχικά απαγορευμένες βόμβες υψηλής έντασης και στη συνέχεια επιχείρησε να σκοτώσει αντάρτες απελευθερώνοντας χημικά αέρια μέσω των σωλήνων.