«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια» – Εκστρατεία του Ντεμιρτάς από το κελί της φυλακής

«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια» – Εκστρατεία του Ντεμιρτάς από το κελί της φυλακής

«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια» - Εκστρατεία του Ντεμιρτάς από το κελί της φυλακής

«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια» - Εκστρατεία του Ντεμιρτάς από το κελί της φυλακής

«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια». Ο φυλακισμένος Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς ζήτησε από τους μουσικούς να συνεισφέρουν στην προεκλογική εκστρατεία του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP).

Ο φυλακισμένος Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κάλεσε την Παρασκευή μουσικούς και συγκροτήματα να συνεισφέρουν στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP), μέσω ενός μουσικού διαγωνισμού.

Στο tweet του, ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κάλεσε όλους τους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες μουσικούς να συμμετάσχουν στον μουσικό διαγωνισμού.

«Να γεμίσουμε τις πλατείες με κέφι και προεκλογικά τραγούδια», έγραψε ο Ντεμιρτάς, ζητώντας από τους μουσικούς να παράγουν τραγούδια που θα αναδείξουν την σημασία και τη βαρύτητα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Οι πολίτες ως ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για τα τρία καλύτερα τραγούδια του διαγωνισμού, οι νικητές θα λάβουν ένα όργανο ο καθένας και κάθε συμμετέχων θα λάβει ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του βιβλίου του Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς έγραψε ένα τραγούδι ο ίδιος, το οποίο ηχογράφησε με το τηλέφωνό του ενώ βρισκόταν στη φυλακή, και το τραγούδι παίχτηκε σε συγκέντρωση του HDP στην Κωνσταντινούπολη, με μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο, συνοδευόμενο από τη χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου "Dicle Firat".

«Τώρα είναι η σειρά σας», είπε ο πολιτικός και κάλεσε τους μουσικούς να στείλουν το τραγούδι τους (είτε νέο, είτε διασκευή), στη διεύθυνση https://demirtasinfo.com/tr/sarki-etkinligi έως τις 23 Ιανουαρίου.

Ο Ντεμιρτάς κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από το 2016. Αρκετά μέλη του κόμματός του είναι φυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές ενώ το κόμμα αντιμετωπίζει υπόθεση οριστικής διακοπής της λειτουργίας του.