Μουσλίμ: Ο Κουρδικός λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο Νεβρόζ

Μουσλίμ: Ο Κουρδικός λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο Νεβρόζ

Μουσλίμ: Ο Κουρδικός λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο Νεβρόζ

Μουσλίμ: Ο Κουρδικός λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο Νεβρόζ

Ο Σαλέχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με το μήνυμα των φετινών εορτασμών του Νεβρόζ, κατά το οποίο εκατομμύρια Κούρδοι οργάνωσαν μαζικές διαδηλώσεις.

Ο Μουσλίμ υπογράμμισε ότι οι Κούρδοι «έστειλαν σημαντικά μηνύματα» στον κόσμο με τις τεράστιες εκδηλώσεις του Νεβρόζ που πραγματοποίησαν σε διάφορα μέρη της Μέσης Ανατολής και σε όλο τον κόσμο.

«Το Νεβρόζ 2021 είναι ένα Νεβρόζ της αναβίωσης. Το φετινό Νεβρόζ περιελάμβανε μηνύματα για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο Μουσλίμ .

«Ήταν ένα σημαντικό μήνυμα τόσο για τους φίλους μας όσο και για τους εχθρούς μας.»

Ιστορική σημασία του Νεβρόζ και το «αγκάλιασμα» του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Σχετικά με το ιστορικό νόημα της γιορτής του Νεβρόζ για τον Κουρδικό λαό, ο Μουσλίμ δήλωσε ότι η γιορτή συμβολίζει την αντίσταση, την ελευθερία και τον αγώνα για δημοκρατία και συνύπαρξη.

Αυτό οδήγησε τον κόσμο στο μαζικό αγκάλιασμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), δήλωσε ο Μουσλίμ . «Ο Ηγέτης Οτσαλάν», σημείωσε, «γεννήθηκε στο Βόρειο Κουρδιστάν και διαθέτει την Κουρδική κουλτούρα. Απαίτησε την απόδωση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού. Η σκέψη και η ιδεολογία του αντιπροσωπεύουν την απελευθέρωση των λαών από την καταπίεση και την τυραννία».

Παρά την απαγόρευση και τη λογοκρισία εναντίον των φιλοσοφικών και πολιτικών σκέψεων του Οτσαλάν, ο Μουσλίμ είπε: «Τα βιβλία του Οτσαλάν αποτελούν σήμερα αντικείμενο συζήτησης από την Αίγυπτο μέχρι την Ευρώπη, από τη Βαγδάτη έως τη Δαμασκό. Και αυτό διότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τη σκέψη του».

Το «ισχυρό μήνυμα» του Νεβρόζ

Ο Μουσλίμ μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τις εκδηλώσεις του Νεβρόζ  για το 2021 που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία, στο Βόρειο Κουρδιστάν. «Οι Κούρδοι έδωσαν το μήνυμα στο Νεβρόζ ότι ο μοναδικός τους εκπρόσωπος είναι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν», δήλωσε ο Μουσλίμ .

«Μοιράστηκαν επίσης το μήνυμα της εθνικής ενότητας. Αυτό ήταν ένα ισχυρό μήνυμα για όσους συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος. "

Τέλος, στέλνοντας τους χαιρετισμούς του προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που γιορτάζουν το Νεβρόζ , ο Μουσλίμ υποσχέθηκε ότι το PYD θα συνεχίσει τον δημοκρατικό του αγώνα για την επίτευξη των ονείρων των καταπιεσμένων.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του PYD το 2003, ο Σαλέχ Μουσλίμ είναι ένας εξέχων κουρδικός πολιτικός που είναι γνωστός για την αφοσιωμένη του συμμετοχή στον κουρδικό αγώνα εδώ και πάνω από 40 χρόνια, καθώς και για τον βασικό ρόλο του στην οικοδόμηση μιας δημοκρατικής διοίκησης στη Συρία.

Ο Μουσλίμ έχασε τον γιο του, Σερβάν Σαλέχ Μουσλίμ, ο οποίος ήταν μαχητής στις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), στη μάχη εναντίον του ISIS στο Τελ-Αμπιάντ (Γκίρε Σπι).