Μαζλούμ Αμπντί: Το ISIS αναδιοργανώνεται σε μέρη που ελέγχονται από την Τουρκία

Μαζλούμ Αμπντί: Το ISIS αναδιοργανώνεται σε μέρη που ελέγχονται από την Τουρκία

Μαζλούμ Αμπντί: Το ISIS αναδιοργανώνεται σε μέρη που ελέγχονται από την Τουρκία

Μαζλούμ Αμπντί: Το ISIS αναδιοργανώνεται σε μέρη που ελέγχονται από την Τουρκία

Ο Γενικός Διοικητής του SDF δήλωσε ότι είναι ευρέως γνωστό στην περιοχή, πως το ISIS αναδιοργανώνεται στα μέρη που ελέγχονται από την Τουρκία

Ο Μαζλούμ Αμπντί, Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μίλησε πρόσφατα για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Ο Αμπντί εξήγησε ότι με την παρέμβαση των διεθνών δυνάμεων, και ιδίως της Τουρκίας, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μετατράπηκε σε μια καταστροφική κρίση. Καθιστώντας σαφές ότι το ISIS αναδιοργανώνεται στις περιοχές που ελέγχει η Τουρκία, ο Μαζλούμ Αμπντί πήρε σαφή στάση ενάντια σε έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ διαφορετικών κουρδικών δυνάμεων.

«Δεν θα το δεχτούμε, θα πάρουμε θέση εναντίον όσων το επιδιώκουν», είπε.

Ο Αμπντί σημείωσε ότι η απειλή του ISIS είναι ακόμη πολύ πραγματική: «Είναι πλέον σαφές. Όλοι γνωρίζουν ότι τα εδάφη που καταλαμβάνει το τουρκικό κράτος έχουν γίνει κέντρα από τα οποία το ISIS αναδιοργανώνει και επιτίθεται σε άλλες περιοχές».

Ο διοικητής Αμπντί εξήγησε επίσης ότι οι επιθέσεις του ISIS κατά των περιοχών της Αυτόνομης Διοίκησης είχαν προγραμματιστεί στις πόλεις Γκιρε-Σπι και Σερεκανίγιε, οι οποίες ελέγχονται από την Τουρκία.

Ο Αμπντί μίλησε επίσης για τις τελευταίες συζητήσεις σχετικά με την εθνική ενότητα των Κούρδων. Τόνισε ότι οι Κούρδοι έχουν εχθρούς που στοχοποιούν το καθεστώς τους.

«Σε όποιο σημείο οι Κούρδοι έχουν εξουσία, σε όποιο σημείο οι Κούρδοι διαθέτουν νομικό και αναγνωρισμένο καθεστώς, εκεί επιτίθεται το τουρκικό κράτος. Η Τουρκία θα βρίσκει πάντα δικαιολογίες για τέτοιες επιθέσεις και σχέδια εισβολής».

Ο Αμπντί συνέχισε: «Πρώτα απ' όλα, όλοι πρέπει να γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα. Μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ κουρδικών δυνάμεων θα ωφελήσει μόνο το τουρκικό κράτος. Εκτός από το τουρκικό κράτος, κανείς άλλος δεν πρόκειται να ωφεληθεί. Υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ κουρδικών δυνάμεων, των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG) και των Πεσμπεργκά. Αυτό μας προκαλεί ανησυχία. Οποιαδήποτε τέτοια σύγκρουση θα οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση των επιτευγμάτων που έχει επιτύχει ο κουρδικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο Αμπντί τόνισε ότι η θέση του είναι σαφής σε σχέση με έναν πιθανό εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Κούρδων.

«Η στάση μας είναι σαφής. Δεν θέλουμε ποτέ και δεν θα δεχτούμε ποτέ έναν πόλεμο μεταξύ Κούρδων. Και ανεξάρτητα από το ποιος προκαλέσει έναν τέτοιο πόλεμο, θα λάβουμε θέση εναντίον του».