Μαζλούμ Αμπντί: Η τουρκική κατοχή επιβάλλει τις πολιτικές της στην περιοχή μέσω των τζιχαντιστών

Μαζλούμ Αμπντί: Η τουρκική κατοχή επιβάλλει τις πολιτικές της στην περιοχή μέσω των τζιχαντιστών

Μαζλούμ Αμπντί: Η τουρκική κατοχή επιβάλλει τις πολιτικές της στην περιοχή μέσω των τζιχαντιστών

Μαζλούμ Αμπντί: Η τουρκική κατοχή επιβάλλει τις πολιτικές της στην περιοχή μέσω των τζιχαντιστών

Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί, είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τις πολιτικές της στην περιοχή μέσω της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, ωστόσο, οι συνωμοσίες της απέτυχαν λόγω της αντίστασης του λαού.

Χθες, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, διεξήχθη φόρουμ διαλόγου με τίτλο «Όχι στην προσέγγιση του τουρκικού και του συριακού καθεστώτος με τους τρομοκράτες της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ», με τη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων διάφορων πολιτικών κομμάτων.

Ο Μαζλούμ Αμπντί, συμμετείχε στο φόρουμ μέσω της εφαρμογής Zoom και αναφέρθηκε στους στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, μετά την κατάληψη του καντονίου του Αφρίν από τους τζιχαντιστές, και στην προσέγγιση της τουρκικής κατοχής με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Ο Αμπντί δήλωσε: «Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την κατάληψη του καντονίου του Αφρίν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εξελίξεις προχώρησαν στη Συρία, γεγονός που φαίνεται και από την προσπάθεια της κατοχικής δύναμης να εδραιώσει την ηγεμονία της σε αυτές τις περιοχές Ωστόσο η αντίσταση του λαού του Αφρίν ματαίωσε τα σχέδιά τους».

«Πρόσφατα, μετά την προσέγγιση του συριακού καθεστώτος και της τουρκικής κατοχής, κάποιες μισθοφορικές ομάδες είδαν ότι αυτή η πολιτική δεν τους εξυπηρετεί, και έτσι τάχθηκαν ενάντια σε αυτές τις προσεγγίσεις. Ως εκ τούτου, η παράδοση του Αφρίν στην Χαγιάτ, αποσκοπούσε στο να δοθεί ένα μάθημα σε αυτές τις ομάδες - μια προειδοποίηση ότι μπορούν κάλλιστα να αντικατασταθούν».

«Η απελευθέρωση του Αφρίν θα ματαιώσει αυτή τη συνωμοσία και πρέπει να δημιουργήσουμε όλες τις συνθήκες, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι πολιτικές, για την απελευθέρωση του Αφρίν από τον Τούρκο κατακτητή. Όσο δε αφορά τις στρατιωτικές συνθήκες, διαθέτουμε τις απαραίτητες δυνάμεις για να απελευθερώσουμε όλες τις κατεχόμενες περιοχές, όχι μόνο το Αφρίν».

Σχετικά με την προσέγγιση της τουρκικής κατοχής με την κυβέρνηση της Δαμασκού, ο Αμπντί δήλωσε: «Το μέλλον της Συρίας δεν είναι η προσέγγιση με την Τουρκία, διότι η τελευταία επιδιώκει να καταλάβει συριακά εδάφη όπως έκανε με την Αλεξανδρέττα. Συνεπώς το μέλλον της Συρίας είναι η συμφιλίωση της κυβέρνησης της Δαμασκού με την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας».

Σχετικά με τη νέα τουρκική επίθεση στην περιοχή, ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων είπε: «Η τουρκική κατοχική δύναμη προσπάθησε πριν από αρκετούς μήνες να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στην περιοχή, αλλά η πολιτική κατάσταση άλλαξε, δεν έλαβε το πράσινο φως, και έτσι έσπευσε σε παραχωρήσεις προς τη συριακή κυβέρνηση, προκειμένου να οργανώσουν σχέδια αποδυνάμωσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και της Αυτόνομης Διοίκησης».

Ο Αμπντί σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις επί εδάφους γνωρίζουν ότι η μόνη λύση για την διέξοδο από την τρέχουσα κρίση και την απελευθέρωση των περιοχών είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού στη βάση της Αυτόνομης Διοίκησης σε όλη τη Συρία».