Λεϊλά Γκιουβέν: Η ελευθερία των γυναικών σημαίνει απελευθέρωση της κοινωνίας

Λεϊλά Γκιουβέν: Η ελευθερία των γυναικών σημαίνει απελευθέρωση της κοινωνίας

Λεϊλά-Γκιουβέν-Η-ελευθερία-των-γυναικών-σημαίνει-απελευθέρωση-της-κοινωνίας 2

Λεϊλά Γκιουβέν: Η ελευθερία των γυναικών σημαίνει απελευθέρωση της κοινωνίας

Η συμπρόεδρος της DTK Λεϊλά Γκιουβέν έστειλε μήνυμα για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, μέσα από τις τουρκικές γυναικείες φυλακές υψηλής ασφαλείας, λέγοντας: «Η απελευθέρωση των γυναικών είναι η απελευθέρωση της κοινωνίας, η ελευθερία των γυναικών είναι η ελευθερία της κοινωνίας. Ζήτω η 8η Μαρτίου! "

Η αντιπρόεδρος του Κογκρέσου της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK) Λεϊλά Γκιουβέν, έστειλε ένα μήνυμα μέσω της κόρης της Sabiha Temizkan, μέσα από τις γυναικείες φυλακές Elazig, χαιρετίζοντας την 8η Μαρτίου, τη διεθνή ημέρα της γυναίκας.

Το μήνυμα της Λεϊλά Γκιουβέν έχει ως εξής:

"Αγαπητές γυναίκες,

«Μόνο όσοι θυσιάζουν τη ζωή τους μπορούν να κερδίσουν», είπε η Clara Zetkin. Σήμερα, όλες οι γυναίκες του κόσμου λένε «Είμαστε στο δρόμο να ανακτήσουμε τα δικαιώματα μας από αυτούς που τα έχουν σφετεριστεί και που μας τα έχουν αποστερήσει». Βήμα βήμα, προχωράμε προς την ελευθερία μας ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που αφήνει στο δρόμο μας το ανδροκρατούμενο σύστημα. Οι άνθρωποί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι στο σύστημα που θέλουν να δημιουργήσουν οι γυναίκες, θα υπάρξει ένας δημοκρατικός, οικολογικός, ελεύθερος τρόπος ζωής στον οποίο όλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Υπό αυτή την έννοια και η απελευθέρωση των γυναικών σημαίνει απελευθέρωση της κοινωνίας, η ελευθερία των γυναικών σημαίνει την ελευθερία της κοινωνίας.

Αγαπητές γυναίκες, όπως γνωρίζετε, η 8η Μαρτίου δεν είναι μια ημέρα γιορτής για εμάς τις γυναίκες. Είναι μια ημέρα αντίστασης ενάντια στην ανδρική νοοτροπία. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα, οι γυναίκες θα βγουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο. Λέμε δυνατά ότι η διεθνής επανάσταση με επικεφαλής τις γυναίκες στη Ροζάβα είναι το πρότυπό μας και ότι δεν είμαστε χωρίς εναλλακτική λύση. Βροντοφωνάζουμε ότι οι φωνές όλων των μανάδων που αντιστέκονται είναι ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές από οποιοδήποτε όπλο στον κόσμο.

Το κάλεσμα μας σε όλες τις γυναίκες που ενώνονται γύρω από την ταυτότητα των γυναικών είναι το εξής: Είστε οι εκπρόσωποι των γυναικών κρατουμένων που διεξάγουν απεργία πείνας και των κρατουμένων που είναι ασθενείς, εκπροσωπείται εκείνες τις γυναίκες που φυλακίζονται με τα παιδιά τους, αλλά και κάθε γυναίκα που υφίσταται βία στις φυλακές απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκα. Γνωρίζετε ότι το σθένος των γυναικών κρατουμένων δεν μπορεί να καμφθεί, παρά το καθεστώς απομόνωσης που τους επιβάλλεται και παρά τη χρήση της πανδημίας του κοροναϊού ως δικαιολογία. Ας αφήσουμε το ουράνιο τόξο με όλα μας τα χρώματα να υψωθεί στις 8 Μαρτίου 2021. Ας διεκδικήσουμε την ειρήνη, την αγάπη και την ανεκτικότητα. Ζήτω η 8η Μαρτίου!"