Κούρδισσες αντάρτισσες: Ήρθε η ώρα για ελευθερία

Κούρδισσες αντάρτισσες: Ήρθε η ώρα για ελευθερία

Κούρδισσες-αντάρτισσες-Ήρθε-η-ώρα-για-ελευθερία 2

Κούρδισσες αντάρτισσες: Ήρθε η ώρα για ελευθερία

«Οι αγώνες των γυναικών συμβάλλουν αποφασιστικά στην απελευθέρωση ολόκληρου του κόσμου», δήλωσαν οι αντάρτισσες του YJA-Star χαιρετίζοντας όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται στις 8 Μαρτίου.

Οι γυναίκες αντάρτισσες του YJA-Star, εξέδωσαν ένα μήνυμα για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. «Παρακολουθούμε μια διαδικασία στην οποία οι γυναίκες λένε "σταματήστε" σε όλα τα καθεστώτα που τους επιβάλλουν φασισμό και δουλεία. Οι γυναικείοι αγώνες και το γυναικείο παράδειγμα από όλο τον κόσμο συμβάλλει καθοριστικά για την επίτευξη μιας ιστορικής στιγμής. Οι εκκλήσεις για ελευθερία των γυναικών έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη."

Κάθε μέρα πρέπει να είναι η ημέρα των γυναικών

Η δήλωση πρόσθεσε: «Για την επέτειο της 8η Μαρτίου, χαιρετίζουμε τον Rêber Apo [Αμπντουλάχ Οτσαλάν], ο οποίος είπε: «Κάθε μέρα πρέπει να είναι η ημέρα των γυναικών» και με αυτήν την έννοια αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό, τα βασανιστήρια και την καταπίεση που η πατριαρχία έχει επιβάλει στις γυναίκες, καθώς και κατά της δουλείας και της κρατικής βίας. Υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και αντιστεκόμαστε.

Τιμούμε την Clara Zetkin, τη Rosa Luxemburg  και όλες τις ηρωίδες μας

Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την Clara Zetkin και τη Rosa Luxemburg για την κληρονομιά τους προς τις γυναίκες του κόσμου, καθώς πλήρωσαν το υψηλό τίμημα στον αγώνα των γυναικών. Ως γυναικείο κίνημα, θυμόμαστε τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη κοινωνία. Ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να επιδιώξουμε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. "

Η δήλωση συνέχισε: «Οι αντάρτισσες αγωνίστριες του YJA-Star ηγήθηκαν της επίθεσης Cenga-Heftanîn εναντίον του τουρκικού στρατού με μεγάλη αποφασιστικότητα το 2020.

Η αντίσταση των ανταρτισσσών ενάντια στην κατοχική επιχείρηση του φασιστικού και του μισογυνικού τουρκικού στρατού στην περιοχή του Γκάρε πραγματοποιήθηκε με μεγάλη αποφασιστικότητα και οι γυναίκες ποτέ δεν δίστασαν να θυσιαστούν για τον αγώνα. Αυτή η ανιδιοτέλεια και η επιτυχής αντεπίθεση των αντάρτων έφεραν το καθεστώς των AKP / MHP στα πρόθυρα της κατάρρευσης. "

Η αυτοάμυνα είναι η μόνη απάντηση στις γυναικοκτονίες

Η δήλωση ανέφερε επίσης: «Καθώς ο αγώνας των γυναικών αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τα βασανιστήρια και τους βιασμούς από τον εχθρό. Ειδικά στο Κουρδιστάν, είναι προφανές ότι οι βιασμοί από το κράτος και οι γυναικοκτονίες από την πατριαρχία μπορούν να απαντηθούν μόνο με αυτοάμυνα. Είμαστε έτοιμες να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα για να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας στους μάρτυρες μας.

Ο φασισμός προσπαθεί να αποδυναμώσει την κοινωνία με το να επιτίθεται στις γυναίκες. Η απάντηση σε αυτό είναι η οργάνωση και η ενδυνάμωση των γυναικών.

Ο Ηγέτης Οτσαλάν όρισε την απελευθέρωση των γυναικών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση της κοινωνίας. Ξεσηκώθηκε ενάντια στην πατριαρχική νοοτροπία, το σύστημα υποβάθμισης και περιφρόνησης των γυναικών, ακύρωσε την κλασική αρρενωπότητα και κατάφερε να γίνει σύντροφος για τις γυναίκες.

Υπό αυτήν την έννοια, εμείς ως YJA-Star απευθύναμε κάλεσμα στις 8 Μαρτίου για τη φυσική απελευθέρωση του Ηγέτη. Αυτή είναι η ώρα για ελευθερία και απελευθέρωση."