Κούρδισα καλλιτέχνης Gülbahar Kavcu για το νέο της άλμπουμ: Άνοιξα την ψυχή μου

Κούρδισα καλλιτέχνης Gülbahar Kavcu για το νέο της άλμπουμ: Άνοιξα την ψυχή μου

Κούρδισα καλλιτέχνης Gülbahar Kavcu για το νέο της άλμπουμ: Μοιράστηκα την ψυχή μου

Κούρδισα καλλιτέχνης Gülbahar Kavcu για το νέο της άλμπουμ: Άνοιξα την ψυχή μου

Το δεύτερο άλμπουμ της καλλιτέχνιδος Gülbahar Kavcu, "Rû" (Çehre) βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τις 4 Μαρτίου. Η Κούρδισσα καλλιτέχνης μοιράστηκε τις λεπτομέρειες του μουσικού της ταξιδιού.

Οι ρίζες προέλευσης της οικογένειας της Kavcu πάνε πίσω στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν της Τουρκίας, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοποταμίας στην Κωνσταντινούπολη, το 1996.

Το μουσικό της ταξίδι ανάγεται στην παιδική της ηλικία. «Όταν ήμουν παιδί, έπαιζα πιάνο και τραγουδούσα στα όνειρά μου. Τραγουδούσα για τα αδέρφια και τα ξαδέλφια μου στις σκάλες του σπιτιού μας. Δεν πήγαινα ακόμα σχολείο », είπε.

Η Kavcu εξήγησε τις ανησυχίες της για την καλλιτεχνική της δημιουργία: «Έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη κυκλοφορία του άλμπουμ μου "Sebeb". Ήμουν πάντα λίγο σκεπτική για το αν έπρεπε να κάνω κάτι νέο ή όχι. Δεν είμαι το είδος του ατόμου που κάνει κάτι μόνο για τη διασημότητα. Αρχίζω να κάνω κάτι μόνο όταν αισθάνομαι έτοιμη».

Η περίοδος της πανδημίας ήταν δύσκολη και για αυτήν, αλλά κατόρθωσε να μεταμορφώσει την απομόνωση σε μια διαδικασία καλλιτεχνικής δημιουργίας.

«Μπορώ να την περιγράψω ως μια περίοδο κατά την οποία γύρισα ως επί το πλείστον στον εαυτό μου, μιλούσα ελάχιστα και προσπάθησα να καταλάβω τι μας φέρνει η ζωή και τι μας παίρνει. Μερικές φορές έπαιζα μουσική, μερικές φορές έγραφα, μερικές φορές δούλευα σκληρά, μερικές φορές δεν έκανα τίποτα. Τότε αυτό το συναίσθημα επέστρεφε. Άνοιξα την ψυχή μου και έτσι βγήκαν τα τραγούδια αυτού του άλμπουμ», είπε.

Το “Eyşê”, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, είναι ένα τραγούδι από την περιοχή Duhok και αφηγείται την ιστορία μιας νύφης. Οι στίχοι του "Biharperest" γράφτηκαν από την ίδια και ο Harûn Elkî συνέθεσε τη μουσική. Το τραγούδι "Dev jê berde" είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ της, και οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην καλλιτέχνη.

«Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός του είδους της μουσικής που παράγω, οι ορισμοί δεν είναι αρκετοί. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το είδος ενός τόσο δυναμικού πράγματος», είπε.

Μπορείτε να ακούστε το νέο μουσικό βίντεο της καλλιτέχνιδος σε αυτόν τον σύνδεσμο.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept