Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Κογκρέσο του Κουρδικού λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Κογκρέσο του Κουρδικού λαού: Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους

«Οι λαοί στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, μαζί με τους φίλους τους εντός και εκτός της χώρας, θα πρέπει να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στην τουρκική κατοχή. Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους».

«Η Επανάσταση της Ροζάβα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των λαών της Μέσης Ανατολής», δήλωσε το Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού, προσθέτοντας ότι οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας υπό την ηγεσία των γυναικών έχουν προωθήσει την επανάσταση ενάντια στο ISIS με βάση το Κουρδικό παράδειγμα της "δημοκρατικής κοινωνίας" του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Καταβλήθηκε ένα τεράστιο τίμημα για να σωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα από μια μεγάλη καταστροφή», ανέφερε η δήλωση και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν προκλήσεις και εχθροί αυτής της επανάστασης τόσο εντός όσο και εκτός, γνωρίζουμε όμως ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της επανάστασης είναι το τουρκικό κράτος».

Αναφερόμενο στην κατοχή και την εθνοκάθαρση στις πόλεις Αφρίν, Γκιρε Σπι και Σερεκανίγιε, το Κογκρέσο του Κουρδικού Λαού κατήγγειλε περαιτέρω τις προσπάθειες καθυπόταξης των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας μέσω οικονομικού εμπάργκο και σημείωσε ότι ακόμα και ο ΟΗΕ ενεργεί σύμφωνα με αυτήν την πολιτική πολιορκίας και στερεί στη Ροζάβα βασικές παροχές τις οποίες δικαιούται.

«Μια συλλογική αντίσταση ενάντια στην Τουρκία και η επιτυχής καταστροφή της φασιστικής τάξης, θα ανοίξει την πόρτα στην ελευθερία και τη δημοκρατία για τους λαούς του Κουρδιστάν και στα τέσσερα μέρη του. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους μας στη Ροζάβα για τη στάση τους που αντιτίθεται στην τουρκική κατοχή και στηρίζει τον ηγέτη Οτσαλάν, ελπίζοντας ότι αυτή η στάση θα διατηρηθεί. Οι άνθρωποι στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, μαζί με τους φίλους τους εντός και εκτός της χώρας, πρέπει να ενισχύσουν τον αγώνα τους ενάντια στην τουρκική κατοχή. Ο στόχος είναι να νικήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους.

Σε αυτή τη βάση, τιμούμε με την καρδιά μας την Επανάσταση της Ροζάβα και της Βορειοανατολικής Συρίας και ευχόμαστε στους ανθρώπους μας επιτυχία».