Κιλιτσντάρογλου: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη»

Κιλιτσντάρογλου: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη»

Κιλιτσντάρογλου: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη»

Κιλιτσντάρογλου: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη»

Σοβαρές καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP Kemal Kılıçdaroğlu επανέλαβε τα λεγόμενά του για την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία, τα οποία είχε εκφράσει προηγουμένως δημοσιεύοντας ένα βίντεο, και είπε: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ήταν επίσης σκληρός με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τόνισε για το θέμα: «Εδώ το απέδειξα, τι θα κάνετε; Αν έχετε τιμή και αξιοπρέπεια, πρέπει να παραιτηθείτε».

Ο Κιλιτσντάρογλου επανέλαβε επίσης την έκκλησή του στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για μια αμοιβαία συζήτηση στην τηλεόραση.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επικρίνει το πρόγραμμα «Όραμα της Τουρκίας» που ανακοίνωσε ο Ερντογάν και τον κατηγορεί για ανικανότητα, απευθυνόμενος στον Ερντογάν, είπε: «Έλα μπροστά μου και θα σου μάθω εγώ ποιο είναι το όραμα». Ο Kılıçdaroğlu είπε ότι για να παρουσιάσει ένας πολιτικός ένα πρόγραμμα οράματος, πρέπει πρώτα να γνωρίζει την ιστορία του κόσμου, τις τεχνολογικές εξελίξεις και την πορεία του κόσμου.

«Καλώ κάθε τόσο τον Ερντογάν και του λέω: Αν θέλεις να μου πεις τι είναι ο οραματιστής, είμαι έτοιμος να σου απαντήσω στα τηλεοπτικά σου κανάλια. Έλα, έλα, έλα, μην αποφεύγεις, έλα, να σου μάθω τι είναι όραμα."

Ο Kılıçdaroğlu επέκρινε επίσης τη δήλωση του AKP ότι «ο Ερντογάν δεν έχει χρόνο για χάσιμο» στο κάλεσμά του για αμοιβαία συζήτηση και είπε: «Ναι, ξέρουμε, έχει πολλή δουλειά. Έχει πολλή δουλειά, έχει πολλή δουλειά για να κονομάει, να εξασφαλίζει κέρδη για τον εαυτό του».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Kılıçdaroğlu είναι τα εξής:

«Ένα κείμενο οράματος έχει ανακοινωθεί. Δεν ξέρω την ουσία του, αλλά μια φράση ήταν σημαντική. Ειπώθηκε, "Ας συμπληρώσουμε αυτό το κείμενο μαζί". Θα πρέπει να γνωρίζει την ιστορία. Θα πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της χώρας του. Θα πρέπει να γνωρίζει τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Εάν πρόκειται να παρουσιάσετε ένα όραμα, πρέπει να γνωρίζετε πράγματα γι’ αυτό. Δεν αρκεί απλώς να το λες. Ταυτόχρονα, πρέπει να συναντηθείς με τους στοχαστές αυτής της χώρας. Πρέπει να δεις την πορεία του κόσμου, να καταλάβεις την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Πρέπει να τα ξέρεις όλα αυτά που αφορούν τη δημοκρατία, τη βιομηχανία, την προηγμένη τεχνολογία, την κοινωνική ζωή. Πρέπει να βάλεις έναν στόχο. Και απευθύνω έκκληση στον Ερντογάν κάθε τόσο, αν θέλεις να μου πεις τι είναι ο οραματιστής, είμαι έτοιμος στα τηλεοπτικά σου κανάλια, έλα, έλα, έλα, μην φεύγεις, έλα να σου μάθω εγώ ποιο είναι το όραμα. Μου λένε ότι έχει πολύ δουλειά να κάνει και δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ναι, ξέρω, έχει πολλή δουλειά για να κονομάει, να εξασφαλίζει κέρδη για τον εαυτό του»! Τι οραματικός ηγέτης, τι όραμα!».

Σχετικά με την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είπε:

«Οι βαρόνοι αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σοϊλού που έχει πολύ φωτογένεια (σ.τ.μ. που έχει φωτογραφηθεί με όλους τους βαρόνους ναρκωτικών) μας ζήτησε να το αποδείξουμε. Ας θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Ο Σοϊλού με τη φωτογένεια μας είπε «Απόδειξέ το». Ας θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Ο Βούκοτιτς, ο Σέρβος αρχηγός της πιο αιματηρής εγκληματικής οργάνωσης της χώρας, καταζητούμενος με ερυθρό δελτίο από τη Σερβία, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τι έκανε στην Κωνσταντινούπολη; Γιατί ο αρχιεγκληματίας αυτός θεώρησε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ένα μέρος όπου μπορεί να ζήσει. Είπε ότι έχω τα νώτα μου ασφαλή, γιατί στηρίζομαι στους πολιτικούς και έτσι την είδε ως ένα μέρος όπου προστατεύεται. Ο αρχηγός της μαφίας του Αζερμπαϊτζάν, Ελνούρ Γκασίμοφ, σκοτώθηκε στο Ατασεχίρ. Στη μέση της Κωνσταντινούπολης, Γεωργιανοί και Ιρανοί συγκρούστηκαν με όπλα σε εμπορικά κέντρα. Τα παρακολούθησε αυτά όλη η Τουρκία. Ένας άλλος αρχηγός της μαφίας, ο «Lotu quli», σκοτώθηκε στην Αττάλεια. Οι Αφγανοί βαρόνοι βρίσκονται ήδη στην Κωνσταντινούπολη. Απελευθέρωσαν από την τουρκική φυλακή τον μεγαλύτερο βαρόνο των ναρκωτικών στη Μέση Ανατολή. Κάποιοι μεσολάβησαν και τον άφησαν ελεύθερο να βγει από τη φυλακή με απόφαση. Μου λέει «απόδειξέ το». Ορίστε, το απέδειξα, τι θα κάνεις; Αν έχεις αξιοπρέπεια, παραιτείσαι. Έχετε θεσπίσει νόμο που εξυπηρετεί τους βαρόνους των ναρκωτικών λέγοντας «Φέρτε τα λεφτά σας, δεν θα ρωτήσω την πηγή του εισοδήματος».

Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις μεγαλύτερες χώρες στην Ευρώπη για ξέπλυμα χρήματος. Βυθιστήκαμε στη βρωμιά, το κράτος άρχισε να σαπίζει. Τα βρώμικα χρήματα έφεραν βρώμικους ανθρώπους στις πόλεις μας. Επιτρέψτε μου να πω για τον Σοϊλού με τη φωτογένεια, υπάρχουν νέες ευκαιρίες για να φωτογραφηθείς με νέα φυντάνια. Μην χάσεις την ευκαιρία. Και ας μην χρησιμοποιήσουμε τους αστυνομικούς μας για να καλύψουμε τη βρωμιά που έχει συσσωρευθεί στο παλάτι. Εγώ τιμώ τους αστυνομικούς.

Τι να πεις κανείς, όταν βλέπει ένα 10χρονο να κάνει χρήση ναρκωτικών; Να το πούμε απλά: Να το βρείτε από το Θεό. Πώς μπορεί το καθεστώς του παλατιού να το κάνει αυτό στα δικά της παιδιά; Όταν φέρνω αυτό το θέμα στην επιφάνεια, μου επιτίθενται εν χωρώ.

Οι οικογένειές μας βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Θα ήθελα να το πω σε όλους τους γονείς των παιδιών μας. Ακούω τις φωνές σας. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Είναι να φέρουμε επειγόντως νέες επενδύσεις στη χώρα μας. Όχι για να φέρουμε μαύρο χρήμα, αλλά καθαρό χρήμα στη χώρα μας.

Πρώτα απ’ όλα, είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως η ροή του μαύρου χρήματος. Είναι απαραίτητο να συντρίψουμε τα κεφάλια τόσο της μαφίας όσο και των βαρόνων που είναι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με τους εισαγόμενους βαρόνους και μετά θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς με τους δικούς μας. Θα τους τελειώσουμε. Θα καθαρίσουμε τους βαρόνους των ναρκωτικών. Θα χώσουμε στη φυλακή, να σαπίσουν εκεί, αυτούς που πόζαραν και έβγαζαν φωτογραφίες με τους βαρόνους. Θα επιβάλουμε βαριές ποινές. Λέω σε όλες τις μητέρες ότι αυτός είναι ο λόγος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Θα τα κάνουμε όλα αυτά. Στη φυλακή, ίσως κοιτάξει το άλμπουμ (σ.τ.μ. με τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Σοϊλού με τους βαρόνους) και αναπολήσει εκείνες τις παλιές εποχές. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να σωθεί δίνοντας εντολές σε κρατικές υπηρεσίες.

Θα σώσουμε αυτή τη χώρα όχι μόνο από κλέφτες και τυράννους, αλλά και από βαρόνους ναρκωτικών. Το CHP είναι ένα αγωνιστικό κόμμα.

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Πηγή: ahvalnews