“Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του HDP”, λένε οι συμπρόεδροι του κόμματος

“Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του HDP”, λένε οι συμπρόεδροι του κόμματος

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του HDP, λένε οι συμπρόεδροι του κόμματος

"Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του HDP", λένε οι συμπρόεδροι του κόμματος

Ο Pervin Buldan, συμπρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σχολίασε το αίτημα του ακροδεξιού υπερ-εθνικιστικής Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) να απαγορεύσει τη λειτουργία του HDP: "Κανείς δεν έχει τη δύναμη να κλείσει το HDP."

Ο πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί περιέγραψε το HDP ως «κέντρο μίσους και προδοσίας» που κρύβεται πίσω από τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα: «Το HDP είναι ένα πρόβλημα τρομοκρατίας, μια αυτονομιστική φωλιά, μια εμπρηστική ομάδα και ένα κακό όπλο ενάντια στη δημοκρατική μας ασφάλεια "

Σχολιάζοντας αυτό το παραλήρημα λεκτικού μίσους του προέδρου του MHP, ο συμπρόεδρος του HDP, Pervin Buldan, δήλωσε: «Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στις ύβρεις. Ωστόσο, ο λαός ζητά μια απάντηση. Γι’ αυτό θέλω να καταστήσω σαφές ότι κανείς δεν έχει τη δύναμη να κλείσει το HDP."

Η επιθετική στάση του προέδρου του MHP αποτελεί ένδειξη των υφιστάμενων συγκρούσεων εντός του κυβερνώντος συνασπισμού, εξήγησε ο συμπρόεδρος του HDP και πρόσθεσε: «Η δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί αποδεικνύει σαφώς ότι υπάρχει διάσπαση και ρήξη στον συνασπισμό. Ο Μπαχτσέλι θέλει πραγματικά να στείλει ένα μήνυμα στο AKP χρησιμοποιώντας το HDP. Προφανώς επιτίθεται στο HDP και στον Selahattin Demirtaş, αλλά κατά τη γνώμη μας αυτό αποτελεί ένδειξη εσωτερικής σύγκρουσης. Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να σταματήσετε να επιτίθεστε στο HDP και στον Demirtaş και να επιλύσετε καλύτερα τα προβλήματα μεταξύ σας."

Το MHP δεν διαθέτει κοινωνική βάση ενώ βρίσκεται στο κοινοβούλιο αποκλειστικά επειδή προσκολλήθηκε στο AKP, δήλωσε ο Buldan και πρόσθεσε: «Ένα κόμμα που δεν διαθέτει καν αρκετούς βουλευτές για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα έπρεπε να επιτίθεται με τέτοιο χυδαίο τρόπο στο τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας. Όποιος έχει κάτι να πει για το HDP πρέπει πρώτα να σκεφτεί πριν μιλήσει για εμάς και για τον Selahattin Demirtaş. Πόσες επιτυχίες είχε πρόσφατα το HDP; Τι είναι το HDP και ποιος είναι ο Demirtaş; Ποια είναι η κοινωνική τους βάση; Τι συνέβη στις τελευταίες εκλογές; Πριν ανοίξετε το στόμα σας, πρέπει να τα σκεφτείτε όλα αυτά."

Σύμφωνα με τον Pervin Buldan, οι τελευταίες επιθέσεις του MHP σε διάφορα επίπεδα σχετίζονται με την καλή απόδοση του κόμματος. «Γνωρίζουμε ότι η επιθετικότητα προκύπτει από το γεγονός ότι το HDP αρνείται να γονατίσει παρά τη μαζική καταστολή και τις αμέτρητες συλλήψεις εναντίον των στελεχών του. Γι’ αυτό τον λόγο, τόσο το HDP όσο και ο Demirtaş δέχονται επίθεση. "

Mithat Sancar: Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους

Ο Mithat Sancar, ο άλλος συμπρόεδρος του κόμματος, δήλωσε: «Το δικαστικό σώμα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Το κλείσιμο του κόμματός μας βρίσκεται πέρα ​​από τον έλεγχό μας. Η κυβέρνηση κινεί διαδικασίες όποτε το επιθυμεί. Έχουμε εκτενή εμπειρία σε όλες τις μορφές νομικών επιθέσεων εξόντωσης. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις διώξεις να μας επηρεάσουν, θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. "

Από την πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση, ο Sancar απαιτεί μια κοινή στάση ενάντια στην «συμπεριφορά που μοιάζει με μαφία» του AKP και του MHP. «Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, τον αγώνα μας, την αποφασιστικότητα και τα δικαιώματά μας. Σε αυτήν τη χώρα, το HDP είναι το κόμμα με την πιο σταθερή βάση."