Ισμαήλ: η εγγυήτρια Ρωσία δεν εκπλήρωσε ποτέ τις υποχρεώσεις της

Ισμαήλ: η εγγυήτρια Ρωσία δεν εκπλήρωσε ποτέ τις υποχρεώσεις της

Ισμαήλ: η εγγυήτρια Ρωσία δεν εκπλήρωσε ποτέ τις υποχρεώσεις της

Ισμαήλ: η εγγυήτρια Ρωσία δεν εκπλήρωσε ποτέ τις υποχρεώσεις της

Η συμπρόεδρος του Συμβουλίου της πόλης Γκίρε Σπι, Χεβίν Ισμαήλ, κάλεσε το ρωσικό κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως εγγυήτρια χώρα, επικρίνοντας την άρνηση της Ρωσίας να τηρήσει τις υποσχέσεις της στον λαό του Ain Issa.

Η δήλωσε της συμπροέδρου ήρθε ως απάντηση στον επαναλαμβανόμενο βομβαρδισμό της Τουρκίας εναντίον της περιοχής Ain Issa και την απαθή στάση της Ρωσίας..

"Η Ρωσία σιωπά για τις επιθέσεις κατά της πόλης Ain Issa και της γύρω περιοχής, αν και σύμφωνα με τη συμφωνία του Σότσι στις 22 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, αποτελεί εγγυήτρια χώρα της κατάπαυσης πυρός", δήλωσε η Χεβίν Ισμαήλ.

Η περιοχή Ain Issa δέχεται σχεδόν καθημερινά ασταμάτητους βομβαρδισμούς από τους Τούρκους κατακτητές και τους μισθοφόρους τους, ενώ οι επιθέσεις έχουν εντατικοποιηθεί από τα μέσα Νοεμβρίου, στοχοποιώντας τα περίχωρα και το κέντρο της περιοχής, σκοτώνοντας 4 πολίτες και τραυματίζοντας 13, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.

"Ο βομβαρδισμός είναι παράνομος βάσει του διεθνούς δικαίου και προκαλεί πανικό στους κατοίκους, ειδικά από τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί άρχισαν να επηρεάζουν άμεσα το κέντρο της πόλης", είπε.

Στις 24 του περασμένου μήνα, τρία σπίτια πολιτών στη δυτική πλευρά της πόλης έγιναν στόχος των τουρκικών βομβαρδισμών, τραυματίζοντας τρεις πολίτες - μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της, ενώ βομβάρδισαν και την Διεύθυνση Ηλεκτρισμού στο κέντρο της πόλης.

Η συμπρόεδρος της περιοχής επισήμανε τις συχνές επισκέψεις των τοπικών αντιπροσώπων στη ρωσική βάση κοντά στο Ain Issa, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς, αλλά η μοναδική αντίδραση της Ρωσίας είναι η σιωπή και η αδιαφορία.

Η Ισμαήλ δήλωσε ότι, "μετά από κάθε επίσκεψη η ρωσική πλευρά τους υπόσχεται ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις", και πρόσθεσε πως, "κάποιες ώρες μετά την τελευταία επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη ρωσική βάση, τα περίχωρα της πόλης δέχθηκαν ξανά βομβαρδισμούς με περισσότερα από 30 όπλα πυροβολικού, από τους Τούρκους κατακτητές και τους μισθοφόρους τους, δίχως η εγγυήτρια - χώρα Ρωσία να αντιδράσει.

Η συμπρόεδρος της περιφέρειας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και την εγγυήτρια Ρωσία να ενεργήσουν άμεσα «για να σταματήσουν αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις στην περιοχή, διότι εάν συνεχιστούν θα προκληθούν νέα κύματα εκτοπισμού ανθρώπων».