Ιδρύθηκε στην Άγκυρα πλατφόρμα για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην εκλογική διαδικασία
Ιδρύθηκε στην Άγκυρα πλατφόρμα για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην εκλογική διαδικασία
- Date: 4 Δεκεμβρίου, 2021
- Categories:Δικαιώματα

- Date: 4 Δεκεμβρίου, 2021
- Categories:Δικαιώματα
Ιδρύθηκε στην Άγκυρα πλατφόρμα για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην εκλογική διαδικασία
Μια συμμαχία της κοινωνίας των πολιτών δημιουργήθηκε στην Άγκυρα, με σκοπό οι επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία να είναι δίκαιες.
Στην Τουρκία, οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες ένωσαν τις δυνάμεις τους με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να σχηματίσουν μια συμμαχία για δίκαιες εκλογές. Η ίδρυση της «Εκλογικής Πλατφόρμας Ασφάλειας για Δίκαιες Εκλογές» ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα την Τετάρτη. Στη συμμαχία εκπροσωπούνται εκτός από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες KESK και DISK, ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος TTB, η Ομοσπονδία Αλεβιτών Μπεκτασί, το σοσιαλδημοκρατικό ίδρυμα SODEV, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και άλλοι θεσμοί.
Ο εκπρόσωπος του KESK Γκιονούλ Σιμσέκ εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ότι η νόμιμη πορεία των εκλογών παρεμποδίζεται στην Τουρκία εδώ και πολύ καιρό. Επί του παρόντος, η κυβέρνηση των AKP/MHP χάνει την εξουσία, γι' αυτό και έχει θέσει στην ημερήσια διάταξη μια τροπολογία στον εκλογικό και κομματικό νόμο.
Η κοινή δήλωση της συμμαχίας αναφέρθηκε στον στόχο του ιδρύματος, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές οργανώσεις, οι πολιτικές πρωτοβουλίες, οι εργατικές και επαγγελματικές ενώσεις θέλουν να εργαστούν από κοινού για δίκαιες και ασφαλείς εκλογές. Οι εργασίες για αυτό πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, όπως ανέφερε ο Σιμσέκ. Για την προετοιμασία, η συμμαχία προτείνει την αξιολόγηση παρόμοιων πρωτοβουλιών από το παρελθόν και την ενσωμάτωση των συμπερασμάτων στις προσπάθειές τους.
Η συμμαχία δεν ασχολείται μόνο με την ασφάλεια κατά την ημέρα των εκλογών και κατά την καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και με τον εκ των προτέρων μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Επιπλέον, θα συγκροτηθούν επιτροπές για την παρακολούθηση των αποφάσεων της εκλογικής επιτροπής σε εθνικό επίπεδο αλλά και στις επαρχίες και τις περιφέρειες, και για την παρακολούθηση της εφαρμογής τους. Ομοίως, θα παρατηρηθεί το κατά πόσο υπάρχουν ίσες συνθήκες κατά την προεκλογική εκστρατεία. Εάν χρειαστεί, η συμμαχία σκοπεύει να κινηθεί νομικά.
Αφήστε ένα σχόλιο