Η Τουρκία συνεχίζει τη δημογραφική αλλαγή, περικυκλώνει το Αφρίν με ξένους τζιχαντιστές

Η Τουρκία συνεχίζει τη δημογραφική αλλαγή, περικυκλώνει το Αφρίν με ξένους τζιχαντιστές

Η Τουρκία συνεχίζει τη δημογραφική αλλαγή, περικυκλώνει το Αφρίν με ξένους τζιχαντιστές

Η Τουρκία συνεχίζει τη δημογραφική αλλαγή, περικυκλώνει το Αφρίν με ξένους τζιχαντιστές

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν της Συρίας, Ibrahim Sheikho, αποκάλυψε τη χρηματοδότηση από τα κράτη του Κόλπου και της Ευρώπης, για την κατασκευή συγκροτημάτων οικισμών και την πρόσληψη μισθοφόρων Ουιγούρων, από το Τουρκεστάν και το Ουζμπεκιστάν στο κατεχόμενο καντόνι Αφρίν.

Ο Sheikho δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Από την στιγμή της κατοχής του Αφρίν, οι δημογραφικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη εξέλιξη και δημόσια, σκοπίμως και συνεχώς, σε όλα τα επίπεδα και τις περιοχές, από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους".

«Αυτό γίνεται στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας, με χρήματα από τα κράτη του Κόλπου και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας».

Ο Sheikho σημείωσε, "Η τουρκική κατοχή επιταχύνει την εγκατάσταση οικογενειών Τουρκμένων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, όπου μεταφέρθηκαν από διάφορες συριακές περιοχές".

«Η τουρκική κατοχή μεταφέρει τους μισθοφόρους από το Τουρκιστάν, το Ουζμπεκιστάν, και τους Ουιγούρους εντός της περιοχής Sherawa»

Σε στρατιωτικό επίπεδο, ο επίσημος εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρίας είπε: «Η τουρκική κατοχή μετέφερε εκατοντάδες μισθοφόρους από την Jabhet Al-Nusra και το ISIS του Τουρκιστάν, του Ουζμπεκιστάν και των Ουιγούρων, και τους ανέπτυξε κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στα χωριά της συνοικίας Sherawa. "

«Η ανάπτυξη ειδικών μονάδων μισθοφόρων του Τουρκιστάν, του Ουζμπεκιστάν και των Ουιγούρων εποπτεύεται από τους μισθοφόρους της Faylaq Al- Sham, με επικεφαλής τον μισθοφόρο ηγέτη Abdullah Halawa, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τη μισθοφορική ομάδα Al-Hamzat.

Στο επόμενο στάδιο, οι τζιχαντιστές μισθοφόροι θα αναπτυχθούν στα χωριά της συνοικίας Janders στο κατεχόμενο Αφρίν.

Ο Sheikho επεσήμανε ότι "οι περισσότεροι από τους μισθοφόρους έρχονται από το Ιντλίμπ, και ο στόχος είναι να απομονωθεί η πόλη Αφρίν από τις υπόλοιπες συριακές περιοχές και να την περικυκλώσουν από ομάδες τζιχαντιστών οι οποίοι συγκαταλέγονται στις διεθνείς λίστες τρομοκρατίας".

«Η τουρκική κατοχή διακόπτει το νερό του Αφρίν, εκτρέποντάς το στο κατεχόμενο Azaz»

Ο Ibrahim Sheikho είπε, "Η τουρκική κατοχή διακόπτει σκόπιμα το νερό που ποτίζει ολόκληρο το Αφρίν, μέσω του φράγματος Maidanaki.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η τουρκική κατοχή αλλάζει την πορεία του νερού του φράγματος και εκτρέπει τον μεγαλύτερο όγκο του νερού στην πόλη Azaz.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν της Συρίας, κατέληξε στο συμπέρασμα: "Το τουρκικό κατοχικό κράτος συνεχίζει στο δρόμο της δημογραφικής αλλαγής και των εγκλημάτων κατά του λαού του Αφρίν έως ότου ο τελευταίος πολίτης εκτοπιστεί από την πόλη και οι Τουρκμένοι εγκατασταθούν στη θέση τους."