Η ταινία για το Κομπάνι έρχεται στην μεγάλη οθόνη

Η ταινία για το Κομπάνι έρχεται στην μεγάλη οθόνη

Η ταινία για το Κομπάνι έρχεται στην μεγάλη οθόνη

Η ταινία για το Κομπάνι έρχεται στην μεγάλη οθόνη

Με πρωταγωνιστές 200 Κούρδους μαχητές και διεθνιστές, και αντικατοπτρίζοντας την πτυχή του πολέμου κατά του ISIS, κατά τον οποίο ηγήθηκαν γυναίκες, η ταινία του Κομπάνι θα προβληθεί στην πόλη Σουλεϊμανίγια στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Το "Kobanê", μια ταινία που απεικονίζει την επιτυχημένη άμυνα των Κουρδικών δυνάμεων ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη φρικτή εξάμηνη πολιορκία του Κομπάνι στη βόρεια Συρία το 2014, θα προβληθεί στην Ευρώπη και την πόλη Σουλεϊμανίγια στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, όλο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Σε σκηνοθεσία Özlem Yaşar και συμπαραγωγή της Κινηματογραφικής Κομμούνας της Ροζάβα και του κουρδικού κινήματος τέχνης TEV-ÇAND, η ταινία γυρίστηκε στην πόλη του Κομπάνι, στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους, Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Στην ταινία συμμετέχουν 200 Κούρδοι μαχητές και διεθνιστές και αντικατοπτρίζεται η πτυχή του πολέμου κατά του ISIS - ενός πολέμου του οποίου ηγήθηκαν γυναίκες.

Το τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις 13 Σεπτεμβρίου, και επικεντρώνεται στην πολιορκία της πόλης, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 350 χωριά γύρω από το Κομπάνι.

«Δεν ακολουθήσαμε τη χρονολογική σειρά των γεγονότων στην ταινία μας "Kobanê"», δήλωσε ο Οζλέμ Γιασάρ σε συνέντευξή του. «Βασίσαμε τις λογοτεχνικές πτυχές της ταινίας στα ιστορικά γεγονότα. Πραγματοποιήσαμε συνεντεύξεις με εκατοντάδες ανθρώπους που πραγματικά βίωσαν τον πόλεμο από πρώτο χέρι, ενώ συνομιλήσαμε και με κατοίκους του Κομπάνι. Η διαδικασία αυτή ανέδειξε την πραγματικότητα αυτού που συνέβη στην πιο αγνή της μορφή, και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διατηρήσουμε ανέπαφη αυτή την πραγματικότητα».

Η ταινία προγραμματίζεται να προβληθεί στις 5 Ιανουαρίου στη Σουλεϊμανίγια, στις 12 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, στις 14 Ιανουαρίου στη Μασσαλία και στις 4 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη. Καλούμε τις εταιρίες διανομής στην Ελλάδα να προβάλλουν την ταινία "Κομπάνι" και στην χώρα μας.