Η Ρωσία παραχωρεί το Τίλ Ταμίρ στο τουρκικό κράτος

Η Ρωσία παραχωρεί το Τίλ Ταμίρ στο τουρκικό κράτος

Η Ρωσία παραχωρεί το Τίλ Ταμίρ στο τουρκικό κράτος

Η Ρωσία παραχωρεί το Τίλ Ταμίρ στο τουρκικό κράτος

Οι κάτοικοι του Τιλ Τεμίρ δήλωσαν ότι η Ρωσία παραχώρησε την περιοχή στο τουρκικό κράτος.

Οι επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνεχίζονται. Προσπαθώντας να πάρει τον έλεγχο του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Μ4, το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί ισχυρές επιθέσεις σε διάφορες κεντρικές τοποθεσίες στις περιοχές του Ευφράτη και του Σιζίρ. Καθώς υποβάλλονται σε έντονες επιθέσεις, οι άνθρωποι που ζουν στο Αΐν Ισά και στο Τιλ Ταμίρ (Tal Tamr) αντιστέκονται έντονα στις επιθέσεις.

Ο Mihemed Baqî, ο οποίος ζει στο Τιλ Ταμίρ, δήλωσε: «Οι επιθέσεις εναντίον του Αΐν Ισά σχετίζονται με τη συμφωνία του τουρκικού κράτους με τη Ρωσία. Ανησυχούμε για τις επιθέσεις που μας στοχοποιούν. Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να εισβάλει στα εδάφη μας. Ενώ αποχωρεί από το Ιντλίμπ, το τουρκικό κράτος επιτίθεται στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνται μπροστά στα μάτια της Ρωσίας. Η κυβέρνηση της Δαμασκού μένει απλώς θεατής αυτής της κατάστασης."

Ένας άλλος κάτοικος, ο Mihemed Ömer επεσήμανε ότι το Τιλ Ταμίρ υφίσταται παρόμοιες επιθέσεις με την Αΐν Ισά. «Ανησυχούμε για τη στάση της Ρωσίας. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα αφήσουμε τη γη μας στους εισβολείς. Θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος».

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τιλ Ταμίρ Ridwan Xelef, δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας που έχει προκύψει μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: «Βλέπουμε ότι η Ρωσία παρέδωσε την περιοχή στο τουρκικό κράτος μέσω της συμφωνίας που έχει συνάψει. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιούνται ισχυρές στρατιωτικές επιθέσεις γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Μ4. Η συμφωνία της Ρωσίας με το τουρκικό κράτος αποσκοπεί στον διαχωρισμό του Ευφράτη και του Σιζίρ. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στα μέρη που καταλαμβάνει το τουρκικό κράτος. Οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα των συμμοριών. Γι' αυτό τον λόγο, οι άνθρωποι υποστηρίζουν πλήρως το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Τιλ Ταμίρ και το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Συρίας».

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, Aram Hena, επεσήμανε επίσης τις αυξανόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του Αΐν Ισά και του Τιλ Ταμίρ: «Οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή είναι πιο εκτεταμένες και πιο έντονες από τις προηγούμενες. Χρησιμοποιούνται βαριά όπλα. Γίνονται προετοιμασίες για έναν μεγάλο πόλεμο."