Η οικογένεια της Τζίνα Αμινί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ιράν

Η οικογένεια της Τζίνα Αμινί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ιράν

Η οικογένεια της Τζίνα Αμινί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν

Η οικογένεια της Τζίνα Αμινί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν

Οι ιρανικές αρχές έθεσαν τα μέλη της οικογένειας της Αμινί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Σεκίζ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια της Κούρδισσας Τζίνα (Μαχσά) Αμινί, η οποία δολοφονήθηκε από την αστυνομία ηθικής της Τεχεράνης, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, οι ιρανικές αρχές έθεσαν τα μέλη της οικογένειας της Αμινί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Σεκίζ. Μιλώντας στο περιοδικό The National, το οποίο καλύπτει δημοσιογραφικά τη Μέση Ανατολή, το μέλος της οικογένειας, Ιρφάν Μουρταζαγί, επιβεβαίωσε τον κατ' οίκον περιορισμό που έχει επιβληθεί στην οικογένεια.

Ο Μουρταζαγί, ο οποίος κατοικεί στο Νότιο Κουρδιστάν, δήλωσε ότι οι γονείς και ο αδελφός της Αμινί βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, παρά τις απειλές από τις κυβερνητικές δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν τη μνήμη της Αμινί στον τάφο της, 40 ημέρες μετά τη δολοφονία της. Οι ιρανικές κρατικές δυνάμεις απείλησαν επίσης να συλλάβουν τον αδελφό της Αμινί.

«Η Τζίνα και χιλιάδες σαν αυτήν έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να μπορέσει ο ιρανικός λαός να ζήσει ελεύθερα. Ελπίζω ότι ο ιρανικός λαός θα παραμείνει στους δρόμους μέχρι να πετύχει τους στόχους του», είπε ο Μουρταζαγί.