Η Ένωση Δημοσιογράφων βρετανικής εφημερίδας ανακήρυξε τη Leyla Güven επίτιμο μέλος

Η Ένωση Δημοσιογράφων βρετανικής εφημερίδας ανακήρυξε τη Leyla Güven επίτιμο μέλος

Η Ένωση Δημοσιογράφων βρετανικής εφημερίδας ανακήρυξε τη Leyla Güven επίτιμο μέλος

Η Ένωση Δημοσιογράφων βρετανικής εφημερίδας ανακήρυξε τη Leyla Güven επίτιμο μέλος

Ο συνδικαλιστικός κλάδος της Βρετανικής Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) της εφημερίδας Morning Star, έδωσε στη φυλακισμένη Κούρδισσα πρώην βουλευτίνα, Leyla Güven, τον τίτλο του «επίτιμου μέλους», κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Πέμπτης.

Δημοσιογράφοι από τη βρετανική εφημερίδα Morning Star, μέλη της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ), κάλεσαν τα συνδικάτα να αναγνωρίσουν τιμητικά την Leyla Güven ως μέλος τους, στα πλαίσια των διεθνών προσπαθειών αλληλεγγύης για την εξασφάλιση της απελευθέρωσής της.

Τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων του Morning Star ανέδειξαν την Κούρδισσα πολιτικό σε «επίτιμο μέλος» του συνδικάτου τους, μετά από συνάντηση χθες στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom.

Η ένωση των συνδικάτων θα απευθυνθεί στους γενικούς γραμματείς όλων των σωματείων του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι εκπροσωπούν περίπου 6 εκατομμύρια μέλη, ζητώντας τους να κάνουν το ίδιο.

Θα τους ζητήσουν επίσης να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η αποφυλάκιση της Güven, πρώην μέλος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 ετών και 3 μηνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το σωματείο εργαζομένων της Morning Star έχει μακρά ιστορία υποστήριξης του Κουρδικού λαού. Το 2019, ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Δημοσιογράφοι για τη Δημοκρατία στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» με την καλλιτέχνη Zehra Dogan, μια δράση που στοχεύει στην υποστήριξη απειλούμενων ή φυλακισμένων δημοσιογράφων, κοινοποιώντας το έργο τους και προσφέροντας ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης.

Σε συνέντευξη με τη Morning Star το περασμένο καλοκαίρι, η κ. Güven χαρακτήρισε την εφημερίδα ως «εξαιρετικά σημαντική έκδοση» και τόνισε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης. «Μπορούμε να αναπνέουμε χάρη στην αλληλεγγύη σας. Διαφορετικά, ο φασισμός θα μας έπνιγε », είπε.

Ορισμένοι εξέχοντες συνδικαλιστές, όπως ο Manuel Cortes, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μεταφορών και Μισθωτών (TSSA) και ο Tony Burke, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UniteAssistant, συναντήθηκαν με την κ. Guven τον Φεβρουάριο του 2019 καθώς ηγήθηκε ενός αγώνα απεργίας πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη απομόνωση του φυλακισμένου Κουρδού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σε ένα μήνυμα προς την κ. Güven, η ένωση δημοσιογράφων της Morning Star είπε: «Είναι τιμή μας να σας καλωσορίσουμε ως μέλος του σωματείου μας και θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας για την ελευθερία σας και για όλους τους πολιτικούς κρατουμένους. που σαπίζουν στα μπουντρούμια του Ερντογάν. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να ενωθούν μαζί μας, να σας απονείμουν τον τίτλο του επίτιμου μέλους και να αγωνιστούν για την ελευθερία σας. Όσο μένετε στη φυλακή, κανένας από εμάς δεν θα είναι ελεύθερος. Γράφουμε αυτό το μήνυμα με αγάπη και αλληλεγγύη.

Ο σκοπός σας αποτελεί σκοπός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το μέλλον είναι δικό μας. Biji Kurdistan, σπόροι Leyla Güven (στα Κουρδικά: Ζήτω το Κουρδιστάν, Ζήτω η Leyla Güven). "