Η εκστρατεία “100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα Ερντογάν”

Η εκστρατεία “100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα Ερντογάν”

Η εκστρατεία "100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα Ερντογάν"

Η εκστρατεία "100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα Ερντογάν"

Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών στη Μελβούρνη για την εκστρατεία «100 λόγοι» που ξεκίνησε από το Κουρδικό γυναικείο κίνημα με σκοπό τη δίωξη του Ερντογάν για τα εγκλήματά του και να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες.

Η εκστρατεία «100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα» που ξεκίνησε από το Κουρδικό Γυναικείο Κίνημα της Ευρώπης (TJK-E) στις 25 Νοεμβρίου, διεξάγεται σε όλο τον κόσμο. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπαίθρια εκδήλωση για την παρουσίαση της εκστρατείας και τη συλλογή υπογραφών.

"Η βία κατά των γυναικών προκαλείται από την παράδοση του κρατισμού -  ολοκληρωτισμού. Είναι το κράτος αυτό που φέρνει στο προσκήνιο την τάση υπέρ της πατριαρχίας, την θρέφει, την προκαλεί, την υποκινεί. Το τουρκικό κράτος υπό τον δικτάτορα Ερντογάν, διαπράττει κρατική τρομοκρατία πρώτα ενάντια στις γυναίκες και έπειτα ενάντια στις λοιπές ταυτότητες, μειονότητες, θρησκευτικές κοινότητες, τους αντιπολιτευόμενους, με άλλα λόγια σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πολλές γυναίκες δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν ή βιάστηκαν στα πλαίσια αυτής της κρατικής τρομοκρατίας ", δήλωσαν οι συντονιστές της εκστρατείας στην εκδήλωση.

Το αίτημα της εκστρατείας μπορεί να υπογραφεί ηλεκτρονικά. Σκοπός του Κουρδικού Γυναικείου Κινήματος είναι η  συγκέντρωση 100.000 υπογραφών μέχρι τη Διεθνή Ημέρα Αγώνα των Γυναικών στις 8 Μαρτίου.