Η Buldan του HDP μιλά στην κηδεία της Ντενίζ Ποϋράζ: «Ήταν μια υποκινούμενη επιχείρηση»

Η Buldan του HDP μιλά στην κηδεία της Ντενίζ Ποϋράζ: «Ήταν μια υποκινούμενη επιχείρηση»

Η Buldan του HDP μιλά στην κηδεία της Deniz Poyraz: «Ήταν μια επιχείρηση, όχι μια πρόκληση»

Η Buldan του HDP μιλά στην κηδεία της Ντενίζ Ποϋράζ: «Ήταν μια υποκινούμενη επιχείρηση»

Χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία της Ντενίζ Ποϋράζ στο Kadifekale της Σμύρνης για να την αποχαιρετήσουν.

Ο Ονούρ Γκενσέρ, ένας άντρας που πολέμησε με τις συμμορίες της Τουρκίας στη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρικτής του MHP, του συγκυβερνώντος κόμματος συνασπισμού της Τουρκίας, μπήκε στο γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στη Σμύρνη, πυροβόλησε και σκότωσε την Ντενίζ Ποϋράζ, μια Κούρδισσα που ήταν μέλος και εργαζόμενη του HDP, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Kadifekale, την κουρδική γειτονιά της Σμύρνης, την Παρασκευή για την κηδεία της Ντενίζ Ποϋράζ.

Η μητέρα της Ντενίζ, Φεχιμέ Ποϋράζ, θρήνησε την κόρη της καθώς μετέφεραν το σώμα της στο νεκροταφείο Kadifekale.

«Ό,τι βασανιστήρια έκανε στην κόρη μου, ας του δώσει ο Θεός τα ίδια βασανιστήρια με τον ίδιο τρόπο. Ποτέ δεν έχω καταραστεί κανέναν στη ζωή μου, αλλά τώρα η καρδιά μου είναι φωτιά, άρα ας καεί η καρδιά της μητέρας αυτού του δολοφόνου. Η Ντενίζ δεν θα πεθάνει ποτέ, θα έρθουν περισσότερες Ντενίζ. Είμαι τόσο χαρούμενη και περήφανη που είμαι η μάνα της Ντενίζ», είπε.

«Πώς μπορείς να βασανίσεις μια γυναίκα έτσι; Φασίστα. Είχες κανένα δικαίωμα να τα κάνεις όλα αυτά στην κόρη μου; Είθε ο Θεός να σε καταραστεί», είπε, με πόνο και αγωνία, στον δολοφόνο της κόρης της.

Το φέρετρο της Ντενίζ Ποϋράζ μεταφέρθηκε στους ώμους των γυναικών, οι οποίες χειροκροτούσαν συνεχώς και έπαιζαν το «zılgıt», ένα κουρδικό τραγούδι οργής και κακουχίας.

Χιλιάδες άνθρωποι, που καλωσόρισαν την Ντενίζ Ποϋράζ στην είσοδο της γειτονιάς όπου βρίσκεται το σπίτι της, βάδισαν στο σπίτι της οικογένειάς της με τα συνθήματα «Şehid namirin» («Οι Μάρτυρες είναι αθάνατοι») και «Jin, Jiyan, Azadi» («Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»).

Το τεράστιο πλήθος στη συνέχεια βάδισε προς το τζαμί Kadifekale, όπου ξεκίνησε η τελετή κηδείας. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης οι συμπρόεδροι του HDP, Pervin Buldan και Mithat Sancar.

Η συμπρόεδρος του HDP, Pervin Buldan, μίλησε καταδικάζοντας τη δολοφονία της Ντενίζ Ποϋράζ.

«Ο πόνος μας είναι βαθύς. Δίνουμε τον τελευταίο μας αποχαιρετισμό στην νεαρή μας φίλη. Εμείς, ως γυναίκες υποσχόμαστε για άλλη μια φορά ότι θα φέρουμε τη σημαία και την παράδοση που έχουμε κληρονομήσει από την Ντενίζ. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τη σημαία που μας άφησε να πέσει», είπε.

«Μια φοβερή σφαγή συνέβη στην Τουρκία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μια προγραμματισμένη επίθεση από σκοτεινές δυνάμεις», πρόσθεσε. «Αυτό είναι προφανές βλέποντας τις πολυάριθμες σκανδαλώδεις φωτογραφίες αυτού του δολοφόνου, και ακούγοντας επίσης τις δηλώσεις του στο αστυνομικό τμήμα».

Η Μπουλντάν συνέχισε: «Αυτός ο δολοφόνος εστάλη κατευθείαν στη φυλακή χωρίς περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί εάν είχε συνδέσεις ή όχι, εάν είχε διαταχθεί για την επίθεση ή όχι. Μια τόσο γρήγορη σύλληψη αυτού του δολοφόνου χωρίς περαιτέρω ανάκριση, χωρίς οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα για να διερευνήσουν τις επαφές του, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για οργανωμένη και προγραμματισμένη επίθεση».

Συνέχισε: «Αγαπητοί φίλοι, είδαμε αυτή τη σφαγή να έρχεται καθώς ακούγαμε τον πρόεδρο να μας απειλεί και να λέει, "Οι χειρότερες μέρες θα έρθουν". Αυτοί που καταράστηκαν το HDP έχουν υποκινήσει αυτήν την επίθεση.

«Αλλά δεν θα σταματήσουμε τις δημοκρατικές πολιτικές μας. Θα φέρουμε δημοκρατία, ειρήνη και δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα. Αυτό του υποσχόμαστε στην αγαπημένη μας Ντενίζ».