Η απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές έφτασε την 75η ημέρα

Η απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές έφτασε την 75η ημέρα

Η απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές έφτασε την 75η ημέρα

Η απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές έφτασε την 75η ημέρα

Οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK εισήλθαν στην 75η ημέρα απεργίας πείνας ενάντια στην απομόνωση. Οι απεργίες πείνας αλληλεγγύης διεξάγονται στον καταυλισμό προσφύγων στο Maxmur και στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK ξεκίνησαν μια απεριόριστη και εκ περιτροπής απεργία πείνας στις 27 Νοεμβρίου 2020 απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον αρχηγό του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στην κλειστή φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Ιμραλί για 21 χρόνια. Οι κρατούμενοι απαιτούν επίσης το τέλος των αυξανόμενων παραβιάσεων των δικαιωμάτων στη φυλακή. Οι κρατούμενοι έχουν εισέλθει στην 75η ημέρα απεργίας πείνας και στην παρούσα φάση η απεργία έχει αναληφθεί από την 15η ομάδα κρατουμένων.

Οι απεργίες πείνας αλληλεγγύης διεξάγονται στον καταυλισμό προσφύγων στο Maxmur και στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Καταυλισμός Maxmur

Η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2020, υπό την ηγεσία των γυναικών στον προσφυγικό καταυλισμό του Μάρτυρα Rustem Cudi - Maxmur. Η απεργία πείνας λαμβάνει χώρα στον Σύλλογο Οικογενειών των Μαρτύρων του Maxmur και εισέρχεται πλέον στην 56η συνεχόμενη ημέρα.

Ελλάδα

Η δράση που ξεκίνησαν οι Κούρδοι πρόσφυγες στον καταυλισμό του Λαυρίου εδώ στην Ελλάδα, απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και καλώντας σε υποστήριξη της απεργίας πείνας στις φυλακές, συνεχίζεται για 39η ημέρα. Η απεργία πείνας στον καταυλισμό συντονίζεται από το Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (TCŞ), το Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στην Ευρώπη (TJK-E) και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.