Η ανθρωπότητα είναι αιχμάλωτη στο Ιμραλί

Η ανθρωπότητα είναι αιχμάλωτη στο Ιμραλί

Η ανθρωπότητα είναι αιχμάλωτη στο Ιμραλί

Η ανθρωπότητα είναι αιχμάλωτη στο Ιμραλί

Το AKP θεωρεί τη λύση που πρεσβεύει ο Ηγέτης Άπο για ένα Δημοκρατικό Κράτος, ως μεγάλο εμπόδιο για τους στόχους του κόμματος για το 2023.

Η επιμονή στο σύστημα απομόνωσης στο Ιμπραλί, και οι γενοκτόνες επιθέσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν παράλληλα με την απομόνωση, αποσκοπούν στο ίδιο ακριβώς πράγμα.

Η φασιστική δικτατορία της συμμαχίας των AKP-MHP, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου ηγεμονικού κράτους το 2023. Εκτός από την γενοκτονία και τον αφανισμό των Κούρδων, το σχέδιο περιλαμβάνει και την ακύρωση όλων των στοιχείων του κράτους του Κεμάλ. Το ΑΚΡ προς αυτόν τον σκοπό έχει διαμορφώσει ανάλογα και μεθοδικά τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια τον στρατό, την αστυνομία, τις υπηρεσίες πληροφοριών, την οικονομία, την εκπαίδευση, τον τύπο, την τέχνη και τον πολιτισμό. Το τουρκικό καθεστώς επιθυμεί να εξαφανίσει το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα και να ολοκληρώσει την γενοκτονία του κατά των Κούρδων, στην επέτειο των 100 χρόνων της ίδρυσής του. Συνεπώς αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου κράτους, τουρκο-ισλαμικής συνθέσεως, βασιζόμενο όχι στη δημοκρατία αλλά στην Κουρδική γενοκτονία. Υπό αυτό το πλαίσιο διατηρεί την έγκλειστη απομόνωση του Ηγέτη Άπο και εντείνει τις διώξεις Κούρδων, γυναικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Το ΑΚΡ θεωρεί τη λύση του Δημοκρατικού Κράτους του Ηγέτη Άπο ως  μεγάλο εμπόδιο για τα σχέδιά του ενόψει του 2023. Γι’ αυτό το φασιστικό καθεστώς αξιοποιεί τις πολιτικές απομόνωσης και πολέμου ως αποτελεσματικά όπλα, ικανά να ελέγξουν δυνάμεις εντός του συστήματος.

Μέσω του καθεστώτος στο Ιμραλί, δεν διώκονται μόνο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη, αλλά και όλες οι αξίες της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό πρέπει να ζητούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και δημοκρατία στο Ιμραλί.

Αν τα τουρκικά κόμματα CHP, DEVA και Κόμμα του Μέλλοντος πρεσβεύουν το κράτος δικαίου και τη δικαιοσύνη στην Τουρκία, τότε είναι υποχρεωμένα να καταδικάσουν το σύστημα απομόνωσης και βασανιστηρίων του Ιμραλί. Για 22 χρόνια καταπατάται το εθνικό και διεθνές δίκαιο στο Ιμραλί, καθώς διαπράττεται ένα τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η ελευθερία, η ταυτότητα και η όλη ύπαρξη ενός λαού συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Ηγέτη Άπο, και μέσω αυτού δέχονται επίθεση και γενοκτονία.

Εάν επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη κράτους δικαίου και δικαιοσύνης πρέπει να σπάσουμε το σύστημα απομόνωσης του Ιμραλί. Εάν το σύστημα αυτό καταστραφεί τότε το φασιστικό καθεστώς θα καταρρεύσει. Ο φασισμός δεν πρόκειται να νικηθεί υποστηρίζοντας την κυβέρνηση AKP-MHP αλλά διεξάγοντας έναν αγώνα αντίστασης κατά του φασισμού της συγκυβέρνησης AKP-MHP. Ο φασισμός δεν νικιέται με την αποχώρηση από τους δρόμους και τις πλατείες αλλά με τον αγώνα για ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία και δικαιοσύνη από τους δρόμους και τις πλατείες.