Η Αυτόνομη Διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η Αυτόνομη Διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η Αυτόνομη Διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η Αυτόνομη Διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η κατασκευή ενός αυτοπροσδιοριζόμενου κοινωνικού μοντέλου ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια με την επανάσταση στη Ροζάβα. Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απαιτεί επίσημη αναγνώριση της αυτόνομης περιοχής από τον ΟΗΕ.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απαιτεί επίσημη αναγνώριση της αυτόνομης περιοχής από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και καθιστά σαφής την προθυμία της να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη Συρία.

Η δήλωση που δημοσιεύτηκε από την Αυτόνομη Διοίκηση την Κυριακή είχε ως εξής:

"Η Συρία έχει βιώσει μεγάλο πόνο λόγω του κεντρικού συστήματος διακυβέρνησης κατά την περίοδο των Μπααθιστών. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο λαός εκτοπίστηκε και η χώρα έχει μετατραπεί σε κέντρο κρίσης και χάους από το καθεστώς. Ο λαός της Συρίας ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εδώ και δέκα χρόνια. Ο τρόμος και η κατοχή έχουν αυξηθεί, η Συρία έχει γίνει το κέντρο του τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Η επιθυμία του λαού για δημοκρατία και αλλαγή παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δεν υπάρχει λύση και σταθερότητα. Η Συρία είναι μία περιοχή όπου οι περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Στις 19 Ιουλίου 2012, ξεκίνησε η επανάσταση της Ροζάβα και εξαπλώθηκε σε όλες τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Αυτή η επανάσταση προσανατολίζεται προς τη δημοκρατική αλλαγή της Συρίας, την αυτοδιάθεση της κοινωνίας, την υπεράσπιση της ενότητας της χώρας μέσω της πρωτοβουλίας της αδελφότητας των λαών και της οικοδόμησης ενός δημοκρατικού έθνους.

Για να κάνει πράξη τα όνειρα του συριακού λαού αδιακρίτως και για να ξεκινήσει μια ειρηνική αλλαγή, αυτή η επανάσταση βασίζεται στην ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος, το οποίο έχει παρουσιάσει ως μία εναλλακτική λύση".

"Η αδελφότητα των λαών ως θεμελιώδης αρχή"

Από την αρχή της συριακής κρίσης, η επανάσταση της Ροζάβα έχει θεωρηθεί ως κοινωνική επανάσταση και απέφυγε τα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας. Παλεύει για μια ενωμένη και δημοκρατική Συρία και απορρίπτει όλες τις άλλες επιλογές. Δυστυχώς, το καθεστώς και οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται "αντιπολίτευση" ακολουθούν διαφορετικό δρόμο. Ακόμα και σήμερα, βρίσκονται αντίθετοι με τα συμφέροντα της Συρίας και του λαού της. Παράλληλα ετοιμάζουν σχέδια που θα αυξήσουν τον πόνο του λαού της Συρίας και θα αποτρέψουν μια λύση για τη σταθερότητα.

Η βασική αρχή της Επανάστασης της 19ης Ιουλίου ήταν η αδελφότητα των λαών και η οικοδόμηση ενός δημοκρατικού συστήματος. Έτσι, είχε ως βάση της την ανάγκη όλων των λαών στη Συρία - πρώτα ως Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση και αργότερα ως Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Λίγο μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, οι άνθρωποι δημιούργησαν το δικό τους σύστημα και πολεμούσαν την τρομοκρατία. Έχουν νικήσει το ISIS και οι γυναίκες έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην κοινωνία.

"Μέχρι να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη"

Ως αυτόνομη διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας, αφιερώνουμε την ένατη επέτειο της επανάστασης της 19ης Ιουλίου σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ελεύθερη και δημοκρατική επανάσταση και τους στόχους των μαρτύρων μας. Επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε τα επιτεύγματα που κερδήθηκαν με τις μεγάλες θυσίες του λαού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την απελευθέρωση των κατεχόμενων περιοχών γύρω από τις πόλεις Αφρίν, Σερεκανίγιε και Γκιρε-Σπι, με σκοπό την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων.

Ακριβώς όπως πολεμήσαμε το ISIS τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από την επανάσταση της Ροζάβα, και αποτρέψαμε όλα τα σχέδια καταστροφής, έτσι θα πετύχουμε τώρα. Καλούμε τους λαούς της βόρειας και ανατολικής Συρίας να ενωθούν και να υπερασπιστούν την πρωτοβουλία της αδελφότητας. Ταυτόχρονα, καλούμε όλα τα μέρη στη Συρία να εργαστούν για δικαιοσύνη, δημοκρατία και απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.

Ως αυτόνομη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα συριακά κόμματα για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη Συρία. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στην απόφαση του ΟΗΕ αριθ. 2254 για την επίλυση της συριακής κρίσης και απευθύνουμε έκκληση στον ΟΗΕ να αναγνωρίσει επίσημα την περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας".