Γυναίκες Γεζίντι ανοίγουν Κέντρο Ενημέρωσης στο Ιράκ

Γυναίκες Γεζίντι ανοίγουν Κέντρο Ενημέρωσης στο Ιράκ

Γυναίκες Γεζίντι ανοίγουν Κέντρο Ενημέρωσης στο Ιράκ

Γυναίκες Γεζίντι ανοίγουν Κέντρο Ενημέρωσης στο Ιράκ

Οι γυναίκες Γεζίντι συνεχίζουν τους αγώνες τους, μετά τις γενοκτονικές επιθέσεις εναντίον τους που ξεκίνησαν από το ISIS, στις 3 Αυγούστου 2014.

Οι γυναίκες Γεζίντι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα κέντρο ενημέρωσης στο Ιράκ, υπό την ηγεσία του Κινήματος των Ελεύθερων Γεζίντι Γυναικών (TAJÊ), για να αποτρέψουν να ξεχαστεί η γενοκτονία της 3ης Αυγούστου 2014 από το ISIS, και για να αυξήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών.

Η Φαρίντα Σενγκάλι, συντονίστρια του Δικτύου Αμοιβαίας Βοήθειας των Γυναικών Γεζίντι, μίλησε για τις δραστηριότητες που σχεδιάζει το κέντρο ενημέρωσης, υπό την ηγεσία του TAJÊ.

Οι Ιρακινές γυναίκες πρέπει να γνωρίσουν τις γυναίκες Γεζίντι, είπε η Σενγκάλι. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει αποδεκτό στο Ιράκ το γεγονός ότι συνέβη η γενοκτονία.

«Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αποδοχή στο Ιράκ ότι συνέβη γενοκτονία, αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Εμείς, ως το Συμβούλιο Γυναικών του Σιντζάρ, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά την τελευταία γενοκτονική επίθεση του ISIS στο Σιντζάρ, χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι έγιναν αιχμάλωτες του ISIS, η Σενγκάλι δήλωσε ότι το κέντρο ενημέρωσης θα είναι μια πλατφόρμα για τις Ιρακινές γυναίκες, έτσι ώστε αποκτήσουν μια εικόνα για τη φύση της επίθεσης του ISIS εναντίον των Γεζίντι γυναικών.

«Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη γενοκτονία που διέπραξε το ISIS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ανοίξουμε ένα κέντρο ενημέρωσης που θα περιλαμβάνει και τις Ιρακινές γυναίκες».

Επισήμανε ότι η σφαγή γυναικών δεν περιορίζεται στο Σιντζάρ. «Γυναίκες δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν σε πολλά μέρη, όχι μόνο στο Σιντζάρ. Αυτή η κατάσταση, δηλαδή η γενοκτονία εις βάρος γυναικών, συμβαίνει σε όλο το Ιράκ».

«Για τον λόγο αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε νέες συμμαχίες και να συγκεντρώσουμε τις ιδέες των γυναικών μέσω του κέντρου ενημέρωσης και να σωθούμε από αυτές τις σφαγές, από αυτή τη γενοκτονία».

Δήλωσε ότι οι γυναίκες μέσω αυτής της δραστηριότητας θα συνεργαστούν μεταξύ τους. «Είμαστε αισιόδοξες ότι θα επιτύχουμε. Γιατί μέσα από αυτό το έργο, οι απόψεις των γυναικών θα ακουστούν, και αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία».