Φωτογραφίες του δολοφόνου στα γραφεία του HDP, αποκαλύπτουν τη σύνδεσή του με το AKP

Φωτογραφίες του δολοφόνου στα γραφεία του HDP, αποκαλύπτουν τη σύνδεσή του με το AKP

Φωτογραφίες του δολοφόνου στα γραφεία του HDP, αποκαλύπτουν τη σύνδεσή του με το AKP

Φωτογραφίες του δολοφόνου στα γραφεία του HDP, αποκαλύπτουν τη σύνδεσή του με το AKP

Φωτογραφίες του Onur Gencer, ο οποίος δολοφόνησε το μέλος του HDP, Deniz Poyraz, στα γραφεία του κόμματος στη Σμύρνη, δείχνουν τις σχέσεις του με την κυβέρνηση AKP / MHP.

Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Onur Gencer, ο οποίος δολοφόνησε το μέλος του HDP Deniz Poyraz, σε ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του HDP στη Σμύρνη. Στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, ο 27χρονος εισβολέας δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με κανέναν. Μπήκα στο κτίριο επειδή μισούσα το PKK και άρχισα να πυροβολώ αδιακρίτως».

Με βάση τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων του δολοφόνου, γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένο άτομο και πως σχεδίαζε την επίθεση εκ των προτέρων.

Τα όπλα και οι ρατσιστικά του σχόλια γίνονται προφανή μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, «onur_gencer1994».

Πριν από την επίθεση, ο Gencer δημοσίευσε ρατσιστικές αναρτήσεις που έγραφαν «Αρμένιοι μπάσταρδοι ... Σας μισώ. Θα σας προκαλέσω μεγάλη αγωνία. "

Ο ρόλος του κράτους

Εκτός από αυτές τις δημοσιεύσεις, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του δολοφόνου καθώς φέρει διάφορα όπλα. Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις πόλεις της Ροζάβα και της Συρίας οι οποίες βρίσκονται υπό κατοχή του τουρκικού κράτους. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι ο δολοφόνος έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση.

Σε μια άλλη φωτογραφία με τίτλο «Συριακή μνήμη», φαίνεται να κρατά ένα όπλο σε ένα πεδίο μάχης στην πόλη Μανμπίτζ, στη βορειοανατολική Συρία. Το μοντέλο του όπλου που φαίνεται να κρατά (MPT-76), είναι όπλο που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό.

Σε μια άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Χαλέπι, ο Gencer, ντυμένος με στρατιωτική παραλλαγή, φαίνεται να κάνει με το χέρι του το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, την ακραία και εθνικιστική παραστρατιωτική ομάδα της Τουρκίας. Φαίνεται ότι ο τόπος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι στρατιωτική περιοχή. Σε κάποιες άλλες φωτογραφίες, εμφανίζονται και άλλα άτομα με στρατιωτική παραλλαγή να στέκονται δίπλα του.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ο επιτιθέμενος συμμετείχε σε παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος και βρισκόταν στη Συρία κατά τα τελευταία χρόνια.

Όπως έχει αποδειχθεί η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις παραστρατιωτικές ομάδες στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν προκύψει, το τουρκικό καθεστώς έχει αξιοποίησε για τον σκοπό αυτό την εταιρία "International Defense Consulting Construction Industry and Trade Inc." (SADAT). Ένας εκ των ιδρυτών της SADAT, ο Adnan Tanrıverdi, είχε διατελέσει σύμβουλος του προέδρου του AKP, Ταγίπ Ερντογάν.