Ευρωπαϊκό Κουρδικό Κόμμα: Σήμερα στην Στουτγκάρδη για τον Οτσαλάν!

Ευρωπαϊκό Κουρδικό Κόμμα: Σήμερα στην Στουτγκάρδη για τον Οτσαλάν!

Ευρωπαϊκό Κουρδικό Κόμμα: Αύριο στην Στουτγκάρδη για τον Οτσαλάν!

Ευρωπαϊκό Κουρδικό Κόμμα: Αύριο στην Στουτγκάρδη για τον Οτσαλάν!

Το KCDK-E κάλεσε τους νέους να κινητοποιηθούν για την πορεία που θα διοργανωθεί σήμερα στη Στουτγκάρδη για την απελευθέρωση του ηγέτη του Κουρδικού Λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το Συμβούλιο Συμπροεδρίας του KCDK-E (Ευρωπαϊκό Κουρδικό Δημοκρατικό Συνέδριο) προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: "Η νεολαία θα βγει στους δρόμους της Στουτγκάρδης για τον ηγέτη Οτσαλάν, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Οι νέοι θα διαδηλώσουν με ενθουσιασμό στο πλαίσιο της εκστρατείας «Τέλος στον φασισμό και την κατοχή! Ελευθερία για τον Οτσαλάν»."

Ο ηγέτης και η βούληση εκατομμυρίων Κούρδων

Η δήλωση περιελάμβανε τα κάτωθι:

"Ο ηγέτης Οτσαλάν, ο οποίος αποτελεί την εγγύηση της ελευθερίας και της ισότητας στο Κουρδιστάν και την ευρύτερη περιοχή, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις σφαγές του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος και τις επιθέσεις γενοκτονίας που πραγματοποιεί ο δικτάτορας Ερντογάν, ιδίως εναντίον του λαού του Σενγκάλ. Ο Πρόεδρος Οτσαλάν είναι ο ηγέτης και ο εκφραστής της βούλησης εκατομμυρίων Κούρδων. Είναι ένας πρωτοπόρος ηγέτης, ο οποίος θα ανοίξει το δρόμο για την πρόοδο της ανθρωπότητας, προσφέροντας ένα πολιτικοκοινωνικό πρότυπο με σαφείς και εφαρμοσμένες λύσεις. Διαθέτει θερμούς υποστηρικτές σε τέσσερις ηπείρους του κόσμου, οι οποίοι στηρίζουν τις οικουμενικές του ιδέες, ενώ οι προτάσεις του έχουν αγγίξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να εργαστούμε πιο σκληρά από ποτέ, για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση του Ηγέτη Οτσαλάν, και να μεταφέρουμε τις οικουμενικές του ιδέες στους λαούς όλου του κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους τους ανθρώπους μας, τους νέους, τους φίλους μας, το κοινό, τους αριστερούς και τους σοσιαλιστές να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στη Στουτγκάρδη το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, υπό την καθοδήγηση της νεολαίας.

Ο ηγέτης Οτσαλάν συμβολίζει την ειρήνη ενάντια στον πόλεμο, την ελευθερία ενάντια στον φασισμό. Η απελευθέρωση του Οτσαλάν θα συμβάλλει στην ευημερία της ανθρωπότητας."

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου στις 15:00 στο Lautenschlagerstr.