Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν: Η Τουρκία είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου

Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν: Η Τουρκία είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου

Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν: Η Τουρκία ένοχη για εγκλήματα πολέμου

Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν: Η Τουρκία είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος έχει διαπράξει βαριά εγκλήματα πολέμου χρησιμοποιώντας χημικά όπλα και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» και κάλεσε σε αντίσταση.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του KNK κατήγγειλε τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων και οργανισμών, εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή στα πρωτοφανή εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται με χημικά όπλα από τον Απρίλιο.

Το KNK δήλωσε πως: «Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών της ελευθερίας εδώ και χρόνια. Χρησιμοποιούνται ασταμάτητα από τον Φεβρουάριο του 2021».

«Ειδικά από τα μέσα Απριλίου, τα χημικά όπλα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις εισβολής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του HPG, τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν 367 φορές το 2021 και 2470 φορές τους τελευταίους έξι μήνες. Περισσότεροι από 100 αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με παράνομα χημικά όπλα.

Πολλές φορές, εικόνες και στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων έχουν κοινοποιηθεί στο κοινό και τον Τύπο. Νέες εικόνες έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί, ενώ μαθεύτηκε πως 17 αντάρτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν μονάχα μέσα στον Οκτώβριο. Ο κουρδικός λαός, οι κουρδικές οργανώσεις και οι φίλοι του κουρδικού λαού προσπαθούν εδώ και καιρό να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και με κάθε νόμιμο μέσο. Ωστόσο, δυστυχώς, κανένα όργανο, εκτός από ορισμένους θεσμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έχει εισακούσει την φωνή των Κούρδων. Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ηνωμένα Έθνη και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων παραμένουν σιωπηλοί απέναντι στις παράνομες τουρκικές επιθέσεις. Το τουρκικό κράτος, από την άλλη, παίρνει θάρρος από αυτή τη σιωπή και κλιμακώνει τις επιθέσεις του».

«Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στο έδαφος του Κουρδιστάν. Ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, οι διοικητές του τουρκικού στρατού και η MIT είναι εγκληματίες πολέμου και έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτό που συμβαίνει στο Κουρδιστάν δεν είναι συνηθισμένο. Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί βάρβαρες επιθέσεις και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Ο κουρδικός λαός και οι φίλοι του πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και να υψώσουν την φωνή τους παντού. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και ο κουρδικός λαός δεν αποδέχεται την διεθνή σιωπή που επικρατεί».

Το KNK κατέληξε λέγοντας πως «οι επιθέσεις είναι το πρωταρχικό μας ζήτημα και θα σταθούμε σθεναρά εναντίον τους, παρακολουθώντας τα γεγονότα. Καλούμε όλο τον λαό του Κουρδιστάν να στηρίξει τους αγωνιστές της ελευθερίας δηλώνοντας ότι "σήμερα είναι η ημέρα της αντίστασης". Όλοι πρέπει να βγουν στους δρόμους και να αντιταχθούν στις επιθέσεις με το πνεύμα του Κομπάνι. Τέλος, και οι φίλοι του κουρδικού λαού πρέπει να σταθούν στο πλευρό του κουρδικού λαού».