Ερντογάν: οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες

Ερντογάν: οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες

Ερντογάν: οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες

Ερντογάν: οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως ίσες με τους άνδρες και κατηγόρησε τις φεμινίστριες ότι απορρίπτουν τη μητρότητα.

«Δεν μπορείς να εξισώνεις τις γυναίκες με τους άντρες», είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. "Είναι ενάντια στη φύση."

Είπε επίσης ότι οι φεμινίστριες δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της μητρότητας στο Ισλάμ.

Σύμφωνα με τον Mark Lowen, ανταποκριτή του BBC στην Κωνσταντινούπολη, τα σχόλια του Ερντογάν συχνά προσπαθούν να προσελκύσουν τους ευσεβείς και πιστούς υποστηρικτές του, αλλά εξαγριώνουν τους πιο φιλελεύθερους ψηφοφόρους.

Οι Τούρκοι που έχουν πιο κοσμικές απόψεις υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνη κατεύθυνση, λέει ο ανταποκριτής του BBC.

Ο Ερντογάν προέτρεψε στο παρελθόν τις γυναίκες να κάνουν τρία παιδιά, και επιτέθηκε κατά της άμβλωσης και της γέννας με καισαρική τομή.

«Ευαίσθητη φύση»

Τα τελευταία του σχόλια διατυπώθηκαν σε συνέδριο γυναικών στην Κωνσταντινούπολη. "Στο χώρο εργασίας, δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε έναν άνδρα και μια έγκυο γυναίκα με τον ίδιο τρόπο", δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές των ανδρών, πρόσθεσε, γιατί αυτό βρίσκεται αντίθετο από την «ευαίσθητη φύση» τους.

"Η θρησκεία μας θεωρεί πολύ σημαντική τη μητρότητα", είπε. "Οι φεμινίστριες δεν το καταλαβαίνουν αυτό, απορρίπτουν τη μητρότητα."

Είπε επίσης ότι οι γυναίκες χρειάζονται ίσο σεβασμό και όχι ισότητα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η δικαιοσύνη είναι η λύση στα περισσότερα από τα παγκόσμια ζητήματα - συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των "γυναικείων προβλημάτων".

Ο Τούρκος ηγέτης προκαλεί συχνά με τις δηλώσεις του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ισχυρίστηκε ότι οι Μουσουλμάνοι είχαν ανακαλύψει την Αμερική πάνω από 300 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.