Επιτυχημένες αντάρτικες ενέργειες των γυναικείων δυνάμεων “YJA Star”

Επιτυχημένες αντάρτικες ενέργειες των γυναικείων δυνάμεων “YJA Star”

Επιτυχημένες αντάρτικες ενέργειες των γυναικείων δυνάμεων "YJA Star"

Επιτυχημένες αντάρτικες ενέργειες των γυναικείων δυνάμεων "YJA Star"

Στη μνήμη της διοικήτριας Zelal Sîdem, η οποία έπεσε πριν από ένα χρόνο, μια γυναίκα ελεύθερη σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε ένα μέλος των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στο Χεφτανίν. Τρεις ακόμη στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς από τους αντάρτες της YJA Star στην πόλη Αβασίν.

Η γυναικεία δύναμη ανταρτών "YJA Star", πραγματοποίησε επιτυχείς ενέργειες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο νότιο Κουρδιστάν το Σάββατο. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG), μια γυναίκα ελεύθερη σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε έναν κατακτητή στο Xantûr στην πόλη Χεφτανίν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Το YJA Star αφιέρωσε αυτή τη δράση στην διοικήτρια Zelal Sîdem, η οποία έπεσε ηρωικά στο Χεφτανίν πριν από ένα χρόνο.

Στο Αβασίν, οι μαχήτριες του YJA Star πραγματοποίησαν επιχείρηση σαμποτάζ στις 8:50 π.μ. εναντίον μιας εχθρικής μονάδας που προσπαθούσε να προχωρήσει από το Girê Silêman στη Sirtê Navçela. Δύο εισβολείς σκοτώθηκαν στην επιχείρηση. Όταν τα τουρκικά στρατεύματα υποχώρησαν για μικρή απόσταση, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη πράξη σαμποτάζ, η οποία σκότωσε έναν ακόμα κατακτητή.

Οι υπόλοιποι τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό στο συγκρότημα και έφυγαν. Ο στρατός μετέφερε τους νεκρούς με ελικόπτερο το βράδυ.

Μάχες στη σήραγγα στο Girê Sor: καταρρίφθηκε drone

Στο Αβασίν, οι δυνάμεις εισβολής συνεχίζουν να προσπαθούν να καταλάβουν τις υπόγειες θέσεις των ανταρτών στο Girê Sor. Στις 24 Ιουλίου, μια προώθηση των τούρκων ανατράπηκε από τους αντάρτες, και οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Την ίδια μέρα, το HPG κατάφερε να καταρρίψει ένα drone στην περιοχή.

Σήμερα, μεταξύ 8:40 π.μ. και 10:30 π.μ., τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισέλθουν στη σήραγγα με εκρηκτικά και πάλι απωθήθηκαν. Προφανώς για εκδίκηση, οι στρατιώτες πυρπόλησαν μια δασική περιοχή στο Girê Silêman καθώς υποχωρούσαν.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, διάφορες άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό το Σάββατο. Η περιοχή Xantûr στο Χεφτανίν βομβαρδίστηκε με όπλα του τουρκικού πυροβολικού. Ως αποτέλεσμα, ξέσπασε φωτιά η οποία εξαπλώθηκε σε κήπους και καλλιεργημένες περιοχές που ανήκαν στον άμαχο πληθυσμό.

Το χωριό Orê στην περιοχή Kanî Masî κοντά στο Amadiya και οι πλαγιές του λόφου Şehîd Sîmko στην περιοχή Ζαπ, βομβαρδίστηκαν από τουρκικά ελικόπτερα. Στο Werxelê στο Αβασίν, η σήραγγα των ανταρτών δέχθηκε επίθεση με εκρηκτικά. Στο Αβασίν, παρατηρήθηκαν επίσης κινήσεις ελικοπτέρων στις περιοχές Girê Silêman, Girê Spî, Tabura Ereba, Banista και Mervanos.

Σύμφωνα με την HPG, οι αντάρτες δεν υπέστησαν θύματα ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.