Επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα εντός της Τουρκίας

Επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα εντός της Τουρκίας

Επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα εντός της Τουρκίας

Επίθεση με ρουκέτες στα σύνορα εντός της Τουρκίας

Την επομένη των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στην κουρδική αυτόνομη περιοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία, εξαπολύθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες στη συνοριακή πύλη Öncüpınar και στο Καρκαμίς στο Γκαζιαντέπ, μια πόλη της Τουρκίας, ενώ οκτώ κρατικοί αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε στη συνοριακή πύλη Öncüpınar, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, η οποία έχει τραυματίσει οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων έναν αστυνομικό διευθυντή, αστυνομικούς και προσωπικό ασφαλείας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία.

Την επομένη των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στις 20 Νοεμβρίου, στην αυτόνομη κουρδική περιοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία, εξαπολύθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες στη συνοριακή πύλη Öncüpınar και στο Καρκαμίς στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Υποστηρίζονται ότι οι πύραυλοι προέρχονταν από το Τιλ Ριφάτ στη βόρεια και ανατολική Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Αν και μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με τη ρουκέτα, φαίνεται ότι μπορεί να πρόκειται για αντίποινα για τον βομβαρδισμό της βόρειας και ανατολικής Συρίας από την Τουρκία την Κυριακή.

Αφού η Τουρκία κατηγόρησε τις κουρδικές ομάδες ως υπεύθυνες για την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου που σκότωσε έξι αμάχους, στη συνέχεια το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τη νέα στρατιωτική του επιχείρηση στη βόρεια και ανατολική Συρία, δηλώνοντας ότι «ήρθε η ώρα για εκδίκηση».

Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας την Κυριακή σκότωσαν πολίτες και στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι SDF δημοσίευσαν ανακοίνωση μετά την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή και ανέφεραν ότι «αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες» ενώ πρόσθεσαν πως: «Στον κατάλληλη τόπο και χρόνο της επιλογής μας, θα απαντήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά».