Έντεκα νεκροί και ένα κατεστραμμένο νοσοκομείο ο μέχρι τώρα απολογισμός των τουρκικών βομβαρδισμών στην ΒΑ Συρία

Έντεκα νεκροί και ένα κατεστραμμένο νοσοκομείο ο μέχρι τώρα απολογισμός των τουρκικών βομβαρδισμών στην ΒΑ Συρία

Έντεκα νεκροί και ένα κατεστραμμένο νοσοκομείο ο μέχρι τώρα απολογισμός των τουρκικών βομβαρδισμών στην ΒΑ Συρία

Έντεκα νεκροί και ένα κατεστραμμένο νοσοκομείο ο μέχρι τώρα απολογισμός των τουρκικών βομβαρδισμών στην ΒΑ Συρία

Ο διευθυντής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Φαρχάντ Σαμί, ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας κατά της βορειοανατολικής Συρίας σκότωσαν μέχρι τώρα έντεκα πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων ANHA, Ισάμ Αμπντουλάχ.

Έντεκα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε η Τουρκία κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του βόρειου Ιράκ, το ξημέρωμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο Twitter, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης το νοσοκομείο που ήταν ειδικευμένο στη μάχη κατά του COVID-19 στο Κομπάνι, τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Ντερίκ και ένα σιλό σιτηρών στο Ζαρκάν (Ζιργκάν).

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις αεροπορικές επιδρομές το ξημέρωμα της Κυριακής σε tweet λέγοντας «Είναι ώρα για εκδίκηση, τα αποβράσματα καλούνται να λογοδοτήσουν για τις προδοτικές επιθέσεις τους».

Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις περιοχές Κομπάνι, Σαχμπά, Ζιργκάν και Ντερίκ. Μία από τις βόμβες που στόχευσε ένα αυτοκίνητο στο χωριό Τακίλ Μπακίλ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Hawar.

Μετά την πρώτη επίθεση σε χωριό στο Ντερίκ στο Καμισλί, ντόπιοι πήγαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή. Μεταξύ αυτών ήταν και ο δημοσιογράφος του ANHA, Ισάμ Αμπντουλάχ, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ στο σημείο, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Μεσοποταμία (MA).

Ένας ακόμα δημοσιογράφος, ο ρεπόρτερ του Sterk TV, Μοχάμεντ Τζαράντα, τραυματίστηκε από τους βομβαρδισμούς στο Κομπάνι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) υποστηρίζει ότι οι ακτιβιστές του έχουν τεκμηριώσει τους θανάτους έξι στρατιωτών του συριακού καθεστώτος και πως έξι μαχητές των SDF σκοτώθηκαν στην επαρχία γύρω από την Ράκα και την Χασάκα, σε σχεδόν 25 αεροπορικές επιδρομές από τα τουρκικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το SOHR, δύο αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν ένα συνοριακό φυλάκιο του συριακού καθεστώτος στο χωριό Ουμ Χαρμάλ στη δυτική Χασάκα, σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες του καθεστώτος και τραυματίζοντας άλλους οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού.

Δέκα αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν τα Τζαμπάλ Μαστανούρ, Αλ-Χουρς, Αλ-Χοκομί και τις γύρω περιοχές του χωριού Αλισάρ στην πόλη του Κομπάνι, σκοτώνοντας τέσσερις μαχητές των SDF.

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν μια στρατιωτική θέση του συριακού καθεστώτος στο χωριό στο Τελ Αμπιάντ, βορείως της Ράκα, με αποτέλεσμα δύο στρατιώτες να σκοτωθούν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Εκτός από το χωριό Τιλ Χερμέλ, βόρεια του Ζιργκάν, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις αποθήκες σιταριού του χωριού Νταρ αλ-Αράμπ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι έντονες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στις περιοχές Κομπάνι, Σαχμπά και Ντερίκ στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και στο Σιντζάρ (Σένγκαλ), όπως και σε άλλες περιοχές στο βόρειο Ιράκ, ξεκίνησαν ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε την ζωή σε έξι άτομα και τραυμάτισε δεκάδες.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) οργάνωσαν τον βομβαρδισμό στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, οι κουρδικές ομάδες καταδίκασαν την επίθεση και δήλωσαν ότι δεν είχαν σχέση με τον βομβαρδισμό.