Ένοπλοι με υποστήριξη της Άγκυρας κλέβουν χωράφια, καταστήματα και περιουσίες στο Αφρίν

Ένοπλοι με υποστήριξη της Άγκυρας κλέβουν χωράφια, καταστήματα και περιουσίες στο Αφρίν

Ένοπλοι με υποστήριξη της Άγκυρας κλέβουν χωράφια, καταστήματα και περιουσίες στο Αφρίν

Από τότε που οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι τους κατέλαβαν την πόλη Αφρίν και τις γύρω περιοχές τον Μάρτιο του 2018, με το όνομα της επιχείρησης «Κλαδί Ελαίας», οι παραβιάσεις εναντίον του λαού του Αφρίν συνεχίζονται από μισθοφορικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων εκστρατειών συλλήψεων αμάχων με διάφορες κατηγορίες, καθώς και κλοπή περιουσιών των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και εκείνων που επέλεξαν να παραμείνουν στην περιοχή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι οι μαχητές της τουρκικής υποστηριχθείσας ομάδας «Hawks of al-Sham», έκοψαν περισσότερα από 400 ελαιόδεντρα σε ελαιώνα στο χωριό Qazlbash στην περιοχή Bulbul της επαρχίας Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι, που ανήκε σε άμαχο της περιοχής, ο οποίος έχει εκτοπιστεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Πριν από δύο ημέρες, οι πηγές ανέφεραν ότι οι παραβιάσεις εναντίον του λαού του Αφρίν δεν περιορίζονται πλέον σε στρατιωτικές φατρίες του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού», αλλά διαπράττονται και από συμβούλια και πολιτικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, τοπικές πηγές από το εσωτερικό της πόλης Αφρίν, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων, αποκάλυψαν ότι τα τουρκικά υποστηριζόμενα τοπικά συμβούλια έχουν εκδώσει δημόσια απόφαση, αναστέλλοντας όλα τα πληρεξούσια που εκδόθηκαν από το συριακό καθεστώς για λογαριασμό των εκτοπισμένων κατοίκων του Αφρίν, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους ως αποτέλεσμα της επιχείρησης «Κλαδί Ελαίας». Το εν λόγω πληρεξούσια εκδόθηκαν από εκτοπισμένους κατοίκους του Αφρίν στους συγγενείς τους που επέλεξαν να παραμείνουν στην πόλη και στις γύρω περιοχές, με σκοπό να διαχειριστούν τις περιουσίες τους.

Τα τοπικά συμβούλια απαιτούν πλέον από τους κατοίκους να εκδίδουν πληρεξούσια από το τουρκικό κράτος ή τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν.

Με αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση, οι συγγενείς των εκτοπισθέντων από το Αφρίν δεν είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν τις περιουσίες των συγγενών τους και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους εκτοπισμένους θα βρεθούν στη διαχείριση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δημοτικών συμβουλίων. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τις ακίνητες περιουσίες, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, σπιτιών και χωραφιών, που ανήκουν κυρίως στους εκτοπισμένους ανθρώπους του Αφρίν, και που πλέον ελέγχονται και διαχειρίζονται εξολοκλήρου από τις ομάδες μισθοφόρων που ελέγχει η Άγκυρα.