Έκκληση από τον καταυλισμό προσφύγων Makhmour προς τους διεθνείς φορείς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Έκκληση από τον καταυλισμό προσφύγων Makhmour προς τους διεθνείς φορείς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Έκκληση από τον καταυλισμό προσφύγων Makhmour προς τα διεθνή ιδρύματα: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Έκκληση από τον καταυλισμό προσφύγων Makhmour προς τους διεθνείς φορείς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Το δημοκρατικό λαϊκό συμβούλιο του καταυλισμού Makhmur, κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» όσον αφορά τις διώξεις και τις επιθέσεις που υφίστανται οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο.

Το Δημοκρατικό Λαϊκό Συμβούλιο του προσφυγικού καταυλισμού Makhmour (Mexmûr), προέβη σε δήλωσηε σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις και απειλές κατά του καταυλισμού από την Τουρκία.

Ο Ali Ürek, συμπρόεδρος του Συμβουλίου, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες του καταυλισμού Makhmour επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την κατάσταση και τις επιθυμίες τους στην κυβέρνηση του Ιράκ, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, τα Ηνωμένα Έθνη και το κοινό γενικότερα.

«Οι άνθρωποι αυτού του καταυλισμού δεν έχουμε αφήσει τα εδάφη μας λόγω της φτώχειας. Γίναμε πρόσφυγες γιατί δεν μπορούσαμε να δεχτούμε την αδικία και τις επιθέσεις που βιώναμε», είπε.

Ο Ürek δήλωσε ότι αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω των ενεργειών και της επιθετικότητας της Τουρκίας.

«Έχουμε γίνει πρόσφυγες και ζούμε ως πρόσφυγες στον καταυλισμό εδώ και 28 χρόνια λόγω πολιτικών που παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματά μας. Δεν γίναμε πρόσφυγες εθελοντικά, θέλουμε να ζήσουμε με τη δική μας ταυτότητα και τη δική μας γλώσσα, στη δική μας γη, όπως όλοι οι άνθρωποι. Θέλαμε απλώς να ζήσουμε ειρηνικές και ήρεμες ζωές», είπε.

Ο Ürek τόνισε ότι υπάρχουν προσπάθειες γενοκτονίας και σφαγών στον καταυλισμό του Makhmour: «Εμείς, ο λαός του Makhmour θέλουμε να καταστήσουμε σαφές το εξής, σε όλους τους διεθνούς φορείς και θέλουμε να μας καταλάβετε: η Τουρκία συνεχίζει μέχρι σήμερα τη γενοκτονία και τις σφαγές που είχε διαπράξει εναντίον μας πριν από 28 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να μας στοχοποιήσουν και να μας επιτεθούν. Θέλουν να το διαλύσουν το περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας που έχουμε εξασφαλίσει για εμάς και τα παιδιά μας».

Υπενθυμίζοντας ότι το Makhmour είναι ένας προσφυγικός καταυλισμός όπου ζουν πολίτες, ο Ürek είπε: «Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον καταυλισμό αποτελείται από παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους. Η κυβέρνηση του AKP-MHP [Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και Κίνημα Εθνικιστικής Δράσης] στην Τουρκία, είναι ένα φασιστικό καθεστώς. Αυτό το καθεστώς καταστρέφει τη σταθερότητα της περιοχής και συμπεριφέρεται στους Κούρδους ως εχθρούς, όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε εναντίον αυτού του καθεστώτος, επειδή αυτό το φασιστικό κράτος διαπράττει γενοκτονία εναντίον του κουρδικού λαού καθημερινά, και το συνεχίσουν και σήμερα».

Ο Ürek δήλωσε ότι οι κάτοικοι του καταυλισμού απευθύνουν κάλεσεσμα στους πολίτες του κόσμου: «Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ανταποκριθούν σε αυτές τις επιθέσεις εναντίον μας και να προστατεύσουν τον καταυλισμό από νέες επιθέσεις. Με άλλα λόγια, αναλάβετε τις ευθύνες σας και εκπληρώστε το καθήκον σας».