Είκοσι νέοι εντάσσονται στις τάξεις των ανταρτών ως απάντηση στις χημικές επιθέσεις

Είκοσι νέοι εντάσσονται στις τάξεις των ανταρτών ως απάντηση στις χημικές επιθέσεις

Είκοσι νέοι εντάσσονται στις τάξεις των ανταρτών ως απάντηση στις χημικές επιθέσεις

Είκοσι νέοι εντάσσονται στις τάξεις των ανταρτών ως απάντηση στις χημικές επιθέσεις

Άλλοι 20 νέες και νέοι εντάχθηκαν στα κουρδικά αντάρτικα στρατεύματα για να εκδικηθούν τους 17 αντάρτες που μαρτύρησαν κατά τις πρόσφατες χημικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

20 νέοι από τη Ροζάβα και τη Βόρεια και Ανατολική Συρία εντάχθηκαν στα αντάρτικα στρατεύματα για να εκδικηθούν 17 αντάρτες της ελευθερίας που μαρτύρησαν από τις τελευταίες τουρκικές χημικές επιθέσεις στις αντάρτικες Ζώνες Άμυνας Medya, στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

«Πάρτε μέρος στην εκστρατεία της νίκης, ενταχθείτε στις τάξεις των ανταρτών», ανέφερε η δήλωση της ομάδας νέων, η οποία περιελάμβανε τα εξής:

«Απευθυνόμαστε στον λαό μας και την πατριωτική νεολαία μας!

Το φασιστικό τουρκικό κράτος διέπραξε μια αποτρόπαια σφαγή εναντίον των συντρόφων μας, των παιδιών αυτού του λαού, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα. Οι χημικές επιθέσεις στοίχισαν πρόσφατα τη ζωή σε 17 ηρωικούς αντάρτες της ελευθερίας. Αυτές οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους επαναστάτες αλλά και τους επαναστατημένους λαούς που αντιτίθενται στην κατοχή και αποζητούν ελευθερία.

Οι περισσότεροι από τους 17 συντρόφους μας που μαρτύρησαν από τις χημικές επιθέσεις πολέμησαν κατά του ISIS, από το Κομπάνι μέχρι το Μπαγκούζ και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών. Ο συνασπισμός κατά του ISIS γνωρίζει επίσης ότι το PKK ανέπτυξε χιλιάδες διοικητές και μαχητές του στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσει το ISIS. Η Αμερική και η Ευρώπη γνωρίζουν πολύ καλά ποιος νίκησε το ISIS σε αυτά τα εδάφη.

Πρόσφατα είδαμε πως το τουρκικό κράτος εισβολής θέλει να εκδικηθεί για τον ISIS, καθώς επιτίθεται σε αυτούς που νίκησαν το ISIS και αυτό πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ. Ενώ οι δυτικές δυνάμεις δημιούργησαν έναν συνασπισμό κατά του ISIS, υποστηρίζουν παράλληλα το τουρκικό κράτος, το οποίο είναι ένα κράτος συμμορία. Πρόκειται για μία τεράστια υποκρισία. Στις 18 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκαν εικόνες δύο ανταρτών που σκοτώθηκαν από χημικές επιθέσεις.

Ως νεολαία της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Σιωπή σημαίνει συνενοχή. Εμείς, είκοσι νέοι, αναλαμβάνουμε τα όπλα των 17 συντρόφων μας που σκοτώθηκαν. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το Κουρδιστάν δεν υστερεί ποτέ σε ήρωες. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα και αν μείνει ένας τελευταίος έντιμος νέος.

Ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσουμε τους μάρτυρες μας είναι να αναλάβουμε τα όπλα τους. Προτρέπουμε όλες τις νέες γυναίκες και τους νέους και τον λαό μας να συμμετάσχουν στον αγώνα για την ελευθερία, να αναλάβουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους, να αγκαλιάσουν τους μάρτυρες και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία της νίκης μέσω από τις τάξεις των ανταρτών».