Έγκυος οκτώ μηνών, κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της τουρκικής MIT

Έγκυος οκτώ μηνών, κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της τουρκικής MIT

Έγκυος οκτώ μηνών, κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της τουρκικής MIT

Έγκυος οκτώ μηνών, κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της τουρκικής MIT

Η MIT παρέδωσε στους γονείς του το σώμα πρώην μέλους του PKK, Αττίλα Καραογλάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά οικοδομής όπου εργαζόταν, στην πόλη Ερμπίλ (Χαουλέρ στα κουρδικά) του ιρακινού Κουρδιστάν, με αντάλλαγμα τη γυναίκα του η οποία βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η γυναίκα της οποίας τα αρχικά είναι D. D, οδηγήθηκε στο Μαρντίν, αφού πρώτα έπεισαν την οικογένεια του νεκρού να την παραδώσει στις τουρκικές αρχές, έτσι ώστε να επιστραφεί η σορός του άτυχου άνδρα στην οικογένειά του.

Το νεκρό σώμα του πρώην μέλους του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του PKK, που έχασε τη ζωή του, κάτω από ύποπτες συνθήκες, πέφτοντας από σκαλωσιά σε οικοδομή στο ιρακινό Κουρδιστάν στις 28 Απριλίου, επέστρεψε στην οικογένειά του, αφού πρώτα πείστηκε από αξιωματούχους της ΜΙΤ να παραδοθεί η έγκυος γυναίκα του σε αυτούς.

Γεννημένος το 1990 στο Ντιγιάρμπακιρ, ο Αττίλα Καραογλάν εντάχθηκε στο PKK το 2014. Αποχώρησε τρία χρόνια μετά και στη συνέχεια παραδόθηκε στους Πεσμεργκά. Όταν αφέθηκε ελεύθερος παντρεύτηκε την D. D.

To KDP μίλησε εκ μέρους της MIT

Η MIT συναντήθηκε με τους γονείς που πήγαν να ζητήσουν τη σορό του γιου τους. Μιλώντας εκ μέρους της MIT, τα μέλη του KDP (Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) είπαν στην οικογένεια: «Παραδώστε πρώτα τη γυναίκα του γιου σας στους Τούρκους αξιωματούχους και μετά θα πάρετε τη σορό του γιου σας», απαιτώντας από τη γυναίκα του Καραογλάν που ήταν επίσης πρώην μέλος του PKK να παραδοθεί. Όταν η οκτώ μηνών έγκυος D. D. δέχθηκε να παραδοθεί στη ΜΙΤ, επεστράφη στην οικογένεια το νεκρό σώμα του νεαρού άνδρα, στις 3 Μαΐου.

Η D. D. οδηγήθηκε στην πόλη Μαρντίν

Σύμφωνα με πληροφορίες η D. D., αν και παραδόθηκε στην περιοχή Χαουλέρ δέκα ημέρες πριν, κρατείται στην τοπική Διεύθυνση Ασφάλειας του Μαρντίν εδώ και πέντε ημέρες. Επίσης, η οικογένεια του τεθνεώτος επιβεβαίωσε πως η D. D. είναι υπό κράτηση.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος