Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και δύο μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αφρίν

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και δύο μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αφρίν

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και δύο μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αφρίν

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες και δύο μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Αφρίν

Οι δυνάμεις απελευθέρωσης του Αφρίν ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες και 2 μισθοφόροι σκοτώθηκαν στις ενέργειες που πραγματοποίησαν τις πρώτες τρεις ημέρες του Ιουνίου.

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) πραγματοποίησαν δήλωση με την οποία ανακοινώνουν τις λεπτομέρειες των τελευταίων ενεργειών τους κατά του τουρκικού κατοχικού στρατού και των συμμαχικών μισθοφορικών ομάδων στις περιοχές του Αφρίν, Mare και Azaz, που κατέλαβαν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η δήλωση ανέφερε, «Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν αποτελεσματικές ενέργειες κατά την περίοδο 1-3 Ιουνίου, στοχεύοντας τους τούρκους εισβολείς στρατιώτες και μισθοφόρους που έχουν διαπράξει απάνθρωπα εγκλήματα εναντίον του λαού στο Αφρίν. Αλλάζουν τη δημογραφία της περιοχής και ασκούν αφόρητη πίεση στους ανθρώπους μας».

Η HRE ανέφερε τις λεπτομέρειες των ενεργειών της, κατά τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου ως εξής:

«Την 1η Ιουνίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση με drone κοντά σε σημείο ελέγχου των μισθοφόρων στο Marê. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν μπορεί ακόμα να διευκρινιστεί.

Σε μια άλλη δράση, σκοτώθηκαν δύο μισθοφόροι και ένα πυροβόλο όπλο καταστράφηκε στο χωριό Daglibaşê στην al-Bab.

Στις 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε δράση εναντίον μισθοφόρων στο χωριό Keferxweş στο Azaz. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μισθοφόρων δεν μπορεί ακόμα να διευκρινιστεί.

Την ίδια ημέρα, μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή του τουρκικού κράτους εισβολής χτυπήθηκε από τις δυνάμεις μας στην περιοχή μεταξύ των χωριών Gobel και Basil στο Αφρίν. Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή, σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν καθώς ένα στρατιωτικό όχημα τύπου Kirpi χτυπήθηκε από μαχητές του HRE.

Στις 3 Ιουνίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον μιας ομάδας Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή του χωριού Basufan. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της δράσης.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε πράξη σαμποτάζ εναντίον εργοστασίου καυσίμων που ανήκε στους μισθοφόρους στο Αφρίν.

Στις προαναφερθείσες ενέργειες, συνολικά 12 Τούρκοι στρατιώτες και 2 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και 7 στρατιώτες τραυματίστηκαν».