Διοικήτρια YPJ: Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα νικήσουν και τους τούρκους εισβολείς

Διοικήτρια YPJ: Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα νικήσουν και τους τούρκους εισβολείς

Διοικήτρια YPJ: Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα νικήσουν και τους τούρκους εισβολείς

Διοικήτρια YPJ: Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα νικήσουν και τους τούρκους εισβολείς

Με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του YPJ, η Διοικήτρια Στέρκ Κομπάνι είπε: «Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα νικήσουν επίσης τις δυνάμεις κατοχής».

"Το YPJ δεν είναι απλώς ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις"

Η Στέρκ Κομπάνι περιέγραψε την κοινωνική διάσταση του YPJ ως εξής: «Το YPJ έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κουρδική και την αραβική κοινωνία ειδικότερα, αλλά και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια κοινότητα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εξετάσουμε το YPJ μόνο ως μία στρατιωτική μονάδα. Στη φιλοσοφία του Rêber Apo [Αμπντουλάχ Οτσαλάν], οι γυναίκες δεν παίζουν μόνο στρατιωτικό ρόλο, παλεύουν για μια αλλαγή ενάντια στην πατριαρχική νοοτροπία που προσπαθεί να καταστρέψει τις γυναίκες, τις εξωθεί από κάθε πτυχή της ζωής και τις μετατρέπει σε εμπορεύματα. Η σημασία της 4ης Απριλίου [γενέθλια του Οτσαλάν] ως ημερομηνία ίδρυσης του YPJ είναι μεγάλη. Ο αγώνας μας για να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον σπουδαίο συμβολισμό συνεχίζεται. "

"Μέσα από τις ιδέες του Rêber Apo, απλώθηκε φως στο σκοτάδι"

Η Κομπάνι συνέχισε: «Η θέση που έχουν επιτύχει οι γυναίκες αυτά τα χρόνια όχι μόνο έχει αντίκτυπο σε αυτές, αλλά και στην κουρδική κοινωνία στο σύνολό της. Η κουρδική κοινωνία, όπου οι γυναίκες θεωρούνταν ιερές, είχε βυθιστεί όλο και περισσότερο στο σκοτάδι από τις πατριαρχικές δυνάμεις. Μέσα από τις ιδέες και τη φιλοσοφία του Rêber Apo, το σκοτάδι που κρεμόταν από τις ζωές, τα σώματα και τις σκέψεις των γυναικών άρχισε εντελώς να εξαφανίζεται. Η απελευθέρωσή μας μαζί με τις ιδέες του Rêber Apo ενισχύεται κάθε μέρα.

"Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα απελευθερώσουν τις πόλεις Αφρίν, Σερεκανίγιε και Γκιρε Σπι"

Η Κομπάνι κατέληξε: «Ακριβώς όπως οι γυναίκες πολέμησαν και κέρδισαν εναντίον του ISIS, με την ίδια γενναιότητα στάθηκαν και έπεσαν μαζί με τους συντρόφους τους από το YPG και δημιούργησαν υπέροχα παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας. Στα βήματα των Avesta Xabûr, Arîn Mîrkan, Dayika Eqîde και Îslan, πολλές γυναίκες αγωνίζονται για την ελευθερία. Οι γυναίκες που νίκησαν το ISIS θα συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον όλων των κατακτητών και ιδιαίτερα ενάντια στο τουρκικό κράτος.

Ακριβώς όπως πήραμε τη γη μας από το ISIS, θα εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιθέσεις και το τουρκικό κατοχικό καθεστώς. Θα απελευθερώσουμε τις πόλεις Αφρίν, Σερεκανίγιε και Γκιρε Σπι. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας προς τον ηγέτη μας και τους μάρτυρες μας.

Στην πραγματικότητα, το YPJ είναι κληρονομιά όλων των μαχητικών γυναικών στον κόσμο. Από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ έως την Κλάρα Τσέτκιν, την Xanim, τη Ζεριφέ και τη Λειλά Κασίμ, πολλές γυναίκες έπαιξαν ηγετικούς ρόλους. Η υπόσχεσή μας σε αυτές είναι να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την κληρονομιά ακόμη περισσότερο.