Διοικήτρια SDF: Η τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία συνεχίζεται

Διοικήτρια SDF: Η τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία συνεχίζεται

Διοικήτρια SDF: Η τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία συνεχίζεται

Διοικήτρια SDF: Η τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία συνεχίζεται

Η Militan Çiya, μία από τις διοικήτριες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε ότι η στρατιωτική δραστηριότητα του τουρκικού κράτους έχει αυξηθεί στην πόλη Αΐν Ισά.

Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να χτίζει στρατιωτικές βάσεις και τοίχους για να αποκόψει το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ4 από τη Συρία. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο τουρκικός στρατός έχτισε 5 βάσεις στα χωριά Xalidiyê, Mielek, Hoşan, Mişêrfê και Seyda κοντά στην πόλη Αΐν Ισά. Όλες αυτές οι βάσεις βρίσκονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ4.

Η  διοικήτρια του SDF, Militan Çiya, μίλησε σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην Αΐν Ισά και τις τουρκικές πολιτικές έναντι των αμάχων στις κατεχόμενες περιοχές.

Η Çiya δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος έχει επεκτείνει την περιοχή κατοχής του κατά 35 χιλιόμετρα μετά την κατάληψη του Γκίρε Σπι, καθώς οι επιθέσεις στον αυτοκινητόδρομο Μ4 και στα περίχωρα συνεχίζονται εδώ και καιρό. Η Çiya υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και το SDF επιδεικνύει ηρωική αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις.

«Στην περιοχή διαπράττονται διαρκώς εγκλήματα εναντίον των αμάχων . Ωστόσο, το πνεύμα της αντίστασης των δυνάμεών μας, ενθάρρυνε τους ντόπιους να ενισχύσουν την αντίστασή τους στους εισβολείς».

Τους τελευταίους δύο μήνες, το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του σταμάτησαν τις επιθέσεις με βαριά όπλα εναντίον της Αΐν Ισά. Πριν από 5 μήνες, η Τουρκία πραγματοποιούσε συχνές επιθέσεις εναντίον της πόλης και των χωριών της και τα αεροπλάνα αναγνώρισης πετούσαν συνεχώς.

«Το τουρκικό κράτος στοχεύει τους οικισμούς των κατοίκων. Πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών μας. Οι μισθοφόροι έχουν κατασκευάσει βάσεις και τσιμεντόλιθους στα αστικά κέντρα που κατέλαβαν. Έσκαψαν τάφρους σε πολλές γειτονιές. Οι επιθέσεις των μισθοφόρων μπορεί να έχουν σταματήσει, αλλά οι δραστηριότητές τους συνεχίζονται στην περιοχή», σημείωσε.

Η Çiya επέστησε την προσοχή στις μεγάλες τουρκικές βάσεις στα χωριά Kor Hesen, Qizeli και Xaniya: «Όταν παρατηρούμε τις προετοιμασίες του τουρκικού κράτους, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση. Οι βάσεις τους είναι εξοπλισμένες με συστήματα κάμερας, ραντάρ και drone», σημείωσε.

«Όσο μας στηρίζουν ο λαός μας, θα απομακρύνουμε όλους τους εισβολείς από τα εδάφη μας. Έχουμε ήδη αποτρέψει όλες τις επιθέσεις εναντίον των χωριών της  Αΐν Ισά και του Γκίρε Σπι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξουδετερώσουμε τους μισθοφόρους».