Διοικήτρια Kobanê: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί καθώς στοχοποιείται η Ayn Issa

Διοικήτρια Kobanê: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί καθώς στοχοποιείται η Ayn Issa

Διοικητής Kobanê: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί καθώς στοχοποιείται η Ayn Issa

Διοικήτρια Kobanê: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί καθώς στοχοποιείται η Ayn Issa

Η Barin Kobanê είναι μία από τις διοικήτριες των Γυναικείων Μονάδων Άμυνας του YPJ και δήλωσε: «Ως YPJ θα αντιδράσουμε στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται».

Μετά την εισβολή της Σερεκανίγιε (Ras al-Ain) και της Γκίρε Σπι (Tall Abyad) στη βόρεια Συρία που διεξήχθη από τον τουρκικό στρατό και τα τουρκο-ελεγχόμενα τζιχαντιστικά μισθοφορικά στρατεύματα, του αυτοαποκαλούμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA), η περιοχή Ayn Issa αποτελεί την πρώτη γραμμή αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις κατοχής.

Παρά την εκεχειρία που εγγυήθηκαν οι ΗΠΑ και Ρωσία, οι κατοχικές δυνάμεις επιτίθενται καθημερινά σε περιοχές της Ayn Issa με βομβαρδισμούς. Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις κατοχής επιχείρησαν πολυάριθμες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων επιθέσεις εναντίον των χωριών και ακόμη και της ίδιας της πόλης Ayn Issa, με δυνάμεις του στρατού ξηράς. Κυρίως στοχοποιείται ο άμαχος πληθυσμός. Αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και αμέτρητοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Οι εγγυήτριες δυνάμεις της εκεχειρίας δεν αντιδρούν στις εν λόγω συστηματικές παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός, ενώ ταυτόχρονα το τουρκικό κράτος προχωρά δημιουργώντας βάσεις στην περιοχή, το οποίο επίσης αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουρκικές στρατιωτικές βάσεις σε απόσταση δύο χιλιομέτρων μακριά από την Ayn Issa, μέσω από τις οποίες παρατηρούν την πόλη και τη γύρω περιοχή με θερμικές κάμερες.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Η διοικήτρια των Γυναικείων Μονάδων Άμυνας του YPJ, Barin Kobanê, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε: «Πραγματοποιούνται επιθέσεις εναντίον της Ayn Issa. Ζουν χιλιάδες πολίτες εδώ. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ή και σκοτώθηκαν. Αλλά ακόμα και τώρα οι κάτοικοι αισθάνονται συνδεδεμένοι με τη χώρα και την πόλη τους, και λένε: «Θα μείνουμε εδώ μέχρι το τέλος, προσφέροντας όποια βοήθεια μπορούμε στην αντίσταση».

Η διοικήτρια Kobanê περιέγραψε τα συναισθήματα του πληθυσμού της Ayn Issa με τα παρακάτω λόγια: «Οι κάτοικοι είναι θυμωμένοι τόσο με τη Ρωσία όσο και με το καθεστώς. Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, ο λαός διαμαρτυρήθηκε και εξέφρασε το θυμό του. Ξανά και ξανά οι άνθρωποι δηλώνουν ότι, αν χρειαστεί, θα λάβουν όλοι μέρος στη νόμιμη άμυνα, ενώ είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους με κάθε τρόπο."

Θα αντιδράσουμε

Η διοικήτρια Kobanê δήλωσε: «Ως YPJ, θα απαντήσουμε στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται. Είμαστε προετοιμασμένοι για μια πιθανή επίθεση. Δεν επιτιθόμαστε εναντίον κανενός, αλλά ο τουρκικός στρατός μας επιτίθεται διαρκώς. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα καρτέλ σιωπής στο ΝΑΤΟ σχετικά με αυτήν την κατάσταση. Αυτή η σιωπή του ΝΑΤΟ είναι απολύτως απαράδεκτη. Είμαστε οι κόρες αυτού του λαού. Είμαστε οι υπερασπιστές αυτού του λαού. Εάν δεν απαντήσουμε στις επιθέσεις που συμβαίνουν, τότε η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στον εχθρό. Αυτό το χρωστάμε στους ανθρώπους μας. Αυτό το έδαφος είναι ποτισμένο με το αίμα των μαρτύρων μας. Αυτό το έδαφος στο οποίο μεγαλώσαμε είναι η αξιοπρέπεια μας, οι αξίες μας και η κληρονομιά μας - και θα υπερασπιστούμε αυτήν την κληρονομιά. Έχουμε κάνει θυσίες και, εάν είναι απαραίτητο, θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες. Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε όπου καταπιέζεται ο λαός μας."