Δήλωση του KCK για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Δήλωση του KCK για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Δήλωση του KCK για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Δήλωση του KCK για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Η Επιτροπή Λαών και Πεποιθήσεων του KCK εξέδωσε ανακοίνωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων

Η Επιτροπή Λαών και Πεποιθήσεων του KCK εξέδωσε ανακοίνωση για τα Χριστούγεννα, εκφράζοντας τις ευχές της για να μπει οριστικό τέλους στους πολέμους και τις συγκρούσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να εξασφαλίσει η ανθρωπότητα μια δημοκρατική και ελεύθερη ζωή, με ειρήνη και υγεία.

Η δήλωση του KCK ανέφερε: «Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας, το οποίο υιοθέτησε ως βάση του, την αδελφοσύνη των λαών από την πρώτη ημέρα του αγώνα του, εύχεται καλά Χριστούγεννα στους Χριστιανούς στο Κουρδιστάν και σε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου, ειδικά στη Μέση Ανατολή, να τελειώσουν, έτσι ώστε να εξασφαλίσει η ανθρωπότητα μια δημοκρατική και ελεύθερη ζωή, με ειρήνη και υγεία."

«Οι θρησκευτικές γιορτές αποτελούν μια έκκληση για αγάπη, σεβασμό, ειρήνη και αδελφοσύνη. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν γιορτές όλων των θρησκειών. Είναι μια έκφραση της προσδοκίας για μια ανθρώπινη, πλήρη και ελπιδοφόρα ζωή. Τα Χριστούγεννα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση αυτών των αξιών. Ευχόμαστε οι φετινές χριστουγεννιάτικες εορτές να ενισχύσουν περαιτέρω αυτά τα συναισθήματα, αυτές τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις αξίες».

«Το 2020, η ανθρωπότητα υπέφερε από εκρήξεις πολέμου και βίας, οι οποίες προκλήθηκαν από την κατάχρηση θρησκευτικών συναισθημάτων, από εθνικιστές και φασιστικές κυβερνήσεις. Στα ανωτέρω δυστυχώς προστέθηκε και η παγκόσμια πανδημία. Ευχόμαστε το 2021 να είναι μια χρονιά κατά την οποία τα καταπιεστικά, εθνικιστικά και φασιστικά καθεστώτα θα ανατραπούν, ενώ παράλληλα η χρονιά θα αποτελέσει σύμβολο για έναν παγκόσμιο αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία».

Η δήλωση ανέφερε επίσης: «Ως το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα του Κουρδιστάν, δέσμευσή μας αποτελεί να στηριχθούμε στις ιερές παραδόσεις του λαού μας, τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, και να οικοδομήσουμε ένα αυτόνομο Κουρδιστάν και μια δημοκρατική Μέση Ανατολή, στην οποία οι διαφορετικές απόψεις μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα περιβάλλον ειρήνης και αδελφότητας. Γι 'αυτόν τον λόγο διεξάγουμε τον μεγαλύτερο αγώνα μας εναντίον εκείνων που κάνουν κατάχρηση των θρησκειών και χρησιμοποιούν τις πεποιθήσεις των λαών για να διατηρήσουν τα αυταρχικά τους καθεστώτα.

Ωστόσο, οι Αβρααμικές θρησκείες γνωρίζουν από την στην ιστορία τους ότι οι υπερασπιστές της αλήθειας θριαμβεύουν πάντα εναντίον των τυράννων. Αυτή είναι και η δική μας πεποίθηση και με αυτήν την πεποίθηση καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά."

«Πιστεύουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία ο αγώνας για την ελευθερία των γυναικών θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, οι δημοκρατικές αξίες θα έρθουν στο προσκήνιο και θα εμπλουτιστούν περαιτέρω, με την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, γιορτάζουμε για άλλη μια φορά μαζί με ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο και ειδικά μαζί με τους Έλληνες και τους Αρμένιους, αυτή την ημέρα των Χριστουγέννων, και ευχόμαστε σε όλους ένα νέο έτος γεμάτο αγάπη, σεβασμό και ειρήνη."