Διεθνής πρωτοβουλία παρουσιάζει βίντεο με τίτλο “Ας μιλήσουμε για τον Οτσαλάν”

Διεθνής πρωτοβουλία παρουσιάζει βίντεο με τίτλο “Ας μιλήσουμε για τον Οτσαλάν”

Διεθνής πρωτοβουλία παρουσιάζει σειρά από βίντεο με τίτλο "Ας μιλήσουμε για τον Οτσαλάν"

Διεθνής πρωτοβουλία παρουσιάζει βίντεο με τίτλο "Ας μιλήσουμε για τον Οτσαλάν"

Ο Raúl Zibechi, ο Norman Paech, ο John Holloway και η Stina Bergsten μιλούν για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον Κούρδο ηγέτη που κρατείται σε απομόνωση από το 1999, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Διεθνή Πρωτοβουλία.

Ο Raúl Zibechi, ο Norman Paech, ο John Holloway και η Stina Bergsten μιλούν για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον Κούρδο ηγέτη που κρατείται σε απομόνωση από το 1999, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Διεθνή Πρωτοβουλία, «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν - Ειρήνη στο Κουρδιστάν» ως μέρος της εκστρατείας με τίτλο, «Έφτασε η ώρα» .

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά βίντεο με τίτλο "Ας μιλήσουμε για τον Οτσαλάν" και έχει τον τίτλο "Το θαύμα του".

Ο Raúl Zibechi, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός φιλόσοφος από την Ουρουγουάη, δήλωσε: «Ο Οτσαλάν μας διδάσκει από τη φυλακή του Ιμραλί - κάτι που είναι αδύνατο να κάνει δίχως εμάς και δίχως αυτό να μας αλλάξει. Επειδή μια αλλαγή –όπως και ένα κίνημα– είναι μία και πολλαπλασιάζεται, και δεν μπορούμε να αποφύγουμε να γίνουμε μέρος της».

Ο Norman Paech, ομότιμος καθηγητής Νομικής από τη Γερμανία είπε: «Η απελευθέρωσή του από τη φυλακή πρέπει επομένως να είναι ένας από τους άμεσους στόχους. Ο Κουρδικός λαός δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα, αλλά μπορεί να βασιστεί στην αλληλεγγύη των λαών, γιατί όλα αυτά αφορούν τον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό».

Ο καθηγητής John Holloway, συγγραφέας του Crack Capitalism, από το Μεξικό, δήλωσε: «Το θαύμα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ότι, ακόμη και ως ηγέτης, κατάφερε να επεκτείνει τη σκέψη του, για να ξανασκεφτεί το νόημα και τη δυνατότητα της επανάστασης και να πείσει τόσους πολλούς να τον συνοδεύσουν σε αυτή τη διαδικασία».

Η Stina Bergsten, εκπροσωπώντας την Αλληλεγγύη με το Κουρδιστάν, από τη Νορβηγία δήλωσε: «Όλοι πρέπει να απαιτήσουν ελευθερία για τον Οτσαλάν!»

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept