Διεθνές συνέδριο για το Κουρδιστάν στην Κολωνία

Διεθνές συνέδριο για το Κουρδιστάν στην Κολωνία

Διεθνές συνέδριο για το Κουρδιστάν στην Κολωνία

Διεθνές συνέδριο για το Κουρδιστάν στην Κολωνία

Το τρίτο Διεθνές Συνέδριο του Κουρδιστάν πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο.

Το τρίτο Διεθνές Συνέδριο του Κουρδιστάν έλαβε χώρα στην Κολωνία. Για δύο ημέρες, διάφοροι οργανισμοί και πρωτοβουλίες από την Αλληλεγγύη του Κουρδιστάν αξιολόγησαν τις δραστηριότητές τους και συζήτησαν το έργο και τα σχέδιά τους για την επόμενη περίοδο με σύνθημα, "Υπερασπίσου την Επανάσταση - Χτίσε τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό".

Το συνέδριο άνοιξε με ένα λεπτό σιγής για τους μάρτυρες του κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα και με μια σχετική ομιλία. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με μια πολιτική αξιολόγηση της κατάστασης στο Κουρδιστάν και τη Γερμανία και την ανασκόπηση του έτους που πέρασε. Ο σχεδιασμός κοινών έργων υπήρξε επίσης ένα κεντρικό σημείο στην ατζέντα του συνεδρίου, καθώς και συζητήσεις και διαλέξεις σχετικά με τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό ως κοινωνική εναλλακτική λύση, την οικοδόμηση και ενίσχυση της κοινότητας, την οργάνωση, την οικολογία, την ιστορία της αντίστασης, τον φεμινισμό και τον αντιφασισμό.

Συνολικά στη συνάντηση παρευρέθηκαν 180 εκπρόσωποι από ομάδες και εκστρατείες όπως το Defend Kurdistan, RiseUp4Rojava, Women Defend Rojava και Make Green Green Again, αριστερά θεσμικά μέσα ενημέρωσης και άτομα από την πολιτική. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Nilüfer Koç από το Εθνικό Συνέδριο του Κουρδιστάν (KNK), η δημοσιογράφος Ferda Çetin και ο Civan Akbulut, ο οποίος συμμετέχει στο Συμβούλιο Ένταξης του Έσσεν για το Αριστερό Κόμμα και είναι αντιπρόσωπος του Συμβουλίου Κρατικής Ενσωμάτωσης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.