Διαμαρτυρία στο Βερολίνο: Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο: Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο: Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο: Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο διαδήλωση ενάντια στον τουρκικό φασισμό, που διοργανώθηκε από τη συμμαχία «Ενωμένοι Ενάντια στον Τουρκικό Φασισμό». Το κεντρικό μήνυμα ήταν: «Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό».

Στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου, η συμμαχία «Ενωμένοι Ενάντια στον Τουρκικό Φασισμό» διοργάνωσε διαδήλωση κατά του φασιστικού τουρκικού κράτους το Σάββατο. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων μελών της αρμενικής, κουρδικής και ελληνικής κοινότητας, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Hermannplatz. Από εκεί, το πλήθος βάδισε προς στην περιοχή Neukölln. Η διαδήλωση κατέληξε στο Oranienplatz στο Kreuzberg.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και πολλοί άνθρωποι τουρκικής καταγωγής από το αντι-εθνικιστικό και αντιφασιστικό φάσμα, καθώς και διεθνιστές και αριστεροί ακτιβιστές που έδειξαν αλληλεγγύη στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τον τουρκικό φασισμό. Η διαδήλωση κινήθηκε μαχητικά και δυναμικά στις περιοχές, καθώς οι συμμετέχοντες έδειξαν τις σημαίες τους, οι οποίες σχημάτισαν μια πολύχρωμη θάλασσα σημαιών κατά την πορεία. Δημιουργικά πανό και ευφάνταστα πλακάτ παρουσίαζαν τα αιτήματα και τα συνθήματα των συμμετεχόντων, όπως "Μποϊκοτάζ στην Τουρκία", "Χέρι - χέρι ενάντια στον φασισμό" και "Jin, Jiyan, Azadî" (Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία).

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της πορείας. Ένα μέλος της κουρδικής φοιτητικής ένωσης YXK, μίλησε για την "νεο-οθωμανική" εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία αυτή τη στιγμή κλιμακώνεται, και κάλεσε για έναν κοινό αγώνα ενάντια σε όλες τις φασιστικές ιδέες. "Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της αλληλεγγύης και της αντίστασης, ενάντια στην τουρκική κρατική τρομοκρατία κατά των λαών, και των θρησκευτικών κοινοτήτων και πολιτισμών που δεν συμμορφώνονται με το ιδανικό της λεγόμενης τουρκο-ισλαμιστικής σύνθεσης και της Τουρανικής ιδεολογίας της. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τις Κουρδικές, Αρμενικές, Ελληνικές, Αλεβίτικες και Γεζίντι κοινότητες. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τον τουρκικό φασισμό στα γόνατά του", δήλωσε ο ακτιβιστής.