Διαμαρτυρία στο Βερολίνο κατά της τουρκικής εισβολής

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο κατά της τουρκικής εισβολής

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο κατά της τουρκικής εισβολής

Διαμαρτυρία στο Βερολίνο κατά της τουρκικής εισβολής

Στην διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από το Nav-Berlin, συμμετείχαν το Συμβούλιο Γυναικών Dest Dan και ακτιβιστές του TCŞ (Revolutionary Youth Movement) και του TekoJIN (Κίνηση νέων αγωνιστριών γυναικών).

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο κατά των επιθέσεων εισβολής που ξεκίνησαν από το τουρκικό κράτος κατά των αμυντικών ζωνών της Medya, στις 24 Απριλίου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Platz der Republik στις 17:00 και δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν τις απόπειρες εισβολής στις αμυντικές ζώνες της Medya ως γενοκτονία του κουρδικού λαού.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιωπής, μετά την οποία διαβάστηκε μια δήλωση στα γερμανικά.

Μιλώντας μετά το πέρας της διαδήλωσης, ο πολιτικός Sibel Yiğitalp είπε: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τις τουρκικές επιθέσεις και να θυμήσουμε στη γερμανική κυβέρνηση τη γενοκτονία που διαπράττεται στον κουρδικό λαό . Ενώ το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί επιθέσεις εισβολής εναντίον του Αφρίν και του Σενγκάλ, παράλληλα επιχειρεί να καταλάβει το νότιο Κουρδιστάν. Η Τουρκία σκοπεύει να αδρανοποιήσει τους Κούρδους μέσω νομικών διαδικασιών και να ποινικοποιήσει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας στο Κομπάνι. Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να εκδικηθεί για την ήττα του ISIS στην περιοχή από τους Κούρδους και τις δημοκρατικές δυνάμεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος των τρομακτικών δικαστικών κυρώσεων που επιβάλλονται στον HDP».

Σε δηλώσεις του, ο Hüseyin Yılmaz, συμπρόεδρος του Nav-Berlin, είπε: «Το τουρκικό κράτος βρέθηκε αντιμέτωπο με την τεράστια αντίσταση του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, ενάντια στις επιθέσεις εισβολής. Μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που κατέχει τόσο υψηλό τεχνικό εξοπλισμό αναγκάστηκε να κρύψει την ήττα της ενάντια σε μια τόσο ισχυρή ιδεολογία, όπως αυτή των Κούρδων».

Ο Γιλμάζ συνέχισε: «Για τον λόγο αυτό, το τουρκικό κράτος στοχεύει να εντείνει τις απόπειρες εισβολής. Παρακολουθούμε πώς αντιμετωπίζουν σοβαρές αποτυχίες σε κάθε πεδίο μάχης που εισέρχονται. Χαιρετίζουμε το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας και απορρίπτουμε τις προσεγγίσεις των ευρωπαϊκών χωρών».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι ακτιβιστές φώναξαν συνθήματα όπως, «Ζήτω ο Ηγέτης Οτζαλάν», (Biji Serok Apo), «Καμία ζωή χωρίς τον Ηγέτη» (Be Serok Jiyan Nabe), «Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού» (Kürdistan Goristan Ji Bo Faşistan), «Η Γερμανία χρηματοδοτεί τις τουρκικές βόμβες» (Deutschland finanziert Turkey bombardiert) και «Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη» (Hoch die Internationale Solidarität).