Διαμαρτυρία στη Γενεύη κατά του τουρκικού κράτους και του ΟΗΕ

Διαμαρτυρία στη Γενεύη κατά του τουρκικού κράτους και του ΟΗΕ

Διαμαρτυρία στη Γενεύη κατά του τουρκικού κράτους και του ΟΗΕ

Διαμαρτυρία στη Γενεύη κατά του τουρκικού κράτους και του ΟΗΕ

Ο κουρδικός λαός στη Γενεύη διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους ενάντια στο Νότιο Κουρδιστάν και για τη σιωπή των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε Τετάρτη από τις 25 Ιανουαρίου, ο κουρδικός λαός πραγματοποιεί διαμαρτυρία μπροστά από τα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη στο πλαίσιο της δράσης, «Ενάντια στην εισβολή - Το Αβασίν είναι παντού - Το Ζαπ είναι παντού - Η Μετίνα είναι παντού!».

Ακτιβιστές έστησαν σκηνή διαμαρτυρίας μπροστά από το γραφείο του ΟΗΕ. Η δράση ξεκίνησε τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μαρτύρων της ελευθερίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί παντού

Ο Salih Sağlam, συμπρόεδρος της Κουρδικής Κοινότητας της Γενεύης απευθύνθηκε στο πλήθος κατά τη διάρκεια της δράσης και είπε ότι απαιτούν ελευθερία για τον Ηγέτη Οτσαλάν, από τις 25 Μαΐου, όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη διαμαρτυρία.

«Το κατοχικό Τουρκικό κράτος επιδιώκει να σπάσει τη βούλησή μας με την σκληρή απομόνωση που επιβάλλει στον ηγέτη μας Οτσαλάν. Επιπλέον, εκτελεί τα γενοκτονικά του σχέδια εναντίον του κουρδικού λαού και επιτίθεται στον καταυλισμό προσφύγων του Maxmur», δήλωσε ο Sağlam και πρόσθεσε:

«Η σιωπή του ΟΗΕ ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, επιτρέπει τις σφαγές των αμάχων στον καταυλισμό του Maxmur, ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Αυτό για εμάς είναι απολύτως απαράδεκτο».

Ο Sağlam συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία «Ήρθε η ώρα για την Ελευθερία! - Dem Dema Azadiye Ye!», έως ότου επιτευχθεί η νίκη ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Υπό αυτήν την έννοια, υποστηρίζουμε την αντίσταση των ανταρτών στις Περιοχές Άμυνας της Medya και την αντίσταση μέσω απεργίας πείνας στις φυλακές, η οποία συνεχίζειται σήμερα για 198η ημέρα, και ξεκίνησε για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη μας Οτσαλάν. Θα μετατρέψουμε κάθε μέρος και κάθε σημείο σε πεδίο αγώνα».

Οι ακτιβιστές ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους γυρίζοντας συμβολικά την πλάτη τους στον ΟΗΕ.