Bayık: Οι αντάρτες μάχονται αυτή τη στιγμή για την ανθρωπότητα

Bayık: Οι αντάρτες μάχονται αυτή τη στιγμή για την ανθρωπότητα

Bayık: Οι αντάρτες μάχονται αυτή τη στιγμή για την ανθρωπότητα

Bayık: Οι αντάρτες μάχονται αυτή τη στιγμή για την ανθρωπότητα

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Cemil Bayık του KCK αξιολόγησε τις τρέχουσες εξελίξεις στο Νότιο Κουρδιστάν και δήλωσε ότι οι διεθνείς δυνάμεις σιωπούν για τα εγκλήματα που διαπράττονται στο Κουρδιστάν, επειδή το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από το τουρκικό κράτος.

Ο Cemil Bayık, συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν), σχολίασε την τουρκική εισβολή στο Νότιο Κουρδιστάν, τη συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος KDP με το καθεστώς AKP / MHP, τις τρέχουσες εξελίξεις στη Ροζάβα και την καταστολή ενάντια στο κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στη Γερμανία. Ο Μπαΐκ ανέλυσε επίσης τη σημασία της εκστρατείας «Υπεράσπιση του Κουρδιστάν».

«Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να επιτύχει τους σκοπούς του παρόλο που χρησιμοποιεί χιλιάδες στρατιώτες και μισθοφόρους»

Ποιες είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών; Πώς αξιολογείτε την τρέχουσα κατάσταση;

Το τουρκικό κράτος επιτίθεται με όπλα του ΝΑΤΟ στις πόλεις Αβασίν, Χεφτανίν, Ζαπ, Μετίνα και σε όλες τις περιοχές στο Βόρειο Κουρδιστάν. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που διαθέτει. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι ο εχθρός χρησιμοποιεί χημικούς παράγοντες πολέμου. Παρά την τεχνολογία όπλων που χρησιμοποιούν, δεν επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Γι' αυτό και επιτίθενται στους αντάρτες με χημικό πόλεμο. Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να επιτύχει αποτελέσματα παρόλο που χρησιμοποιεί χιλιάδες στρατιώτες, μισθοφόρους και χημικά όπλα.

«Οι αντάρτες μάχονται αυτή τη μάχη για την ανθρωπότητα»

Ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και τη χρήση χημικών όπλων, ο Άπο [Αμπντουλάχ Οσκαλάν], το ΡΚΚ και ο κουρδικός λαός διεξάγουν έναν αδιάκοπο και επικό αγώνα, διακατεχόμενοι από την αντάρτικη φιλοσοφία και τον δεσμό τους με την ανθρωπότητα. Οι αντάρτες δεν έχουν άλλα μέσα εκτός από όπλα μεσαίου βεληνεκούς. Με αυτά, αντιστέκονται στην τεχνολογία του τουρκικού κράτους και προκαλούν απώλειες στις δυνάμεις εισβολής. Δεν επιτρέπουν στον εχθρό να καταλάβει άλλες περιοχές στο Νότιο Κουρδιστάν. Έτσι οι αντάρτες δεν παλεύουν μόνο αυτή τη μάχη για τον εαυτό τους, αλλά και για το Νότιο Κουρδιστάν, τη Μέση Ανατολή και την ανθρωπότητα. Οι επιθέσεις είναι τεράστιες, αλλά το ίδιο τεράστια είναι και η αντίσταση εναντίον τους.

«Οι διεθνείς δυνάμεις μένουν σιωπηλές επειδή το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από το τουρκικό κράτος»

Σε πολλούς πολέμους σε όλο τον κόσμο υπήρξαν βομβαρδισμοί, για παράδειγμα στο Βιετνάμ. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο βομβαρδισμός του Κουρδιστάν από το τουρκικό κράτος, ειδικά στις περιοχές Ζαπ, Αβασίν και Χεφτανίν, είναι δέκα φορές πιο βίαιος από τις επιθέσεις στο Βιετνάμ. Χρησιμοποιούνται όλα τα είδη απαγορευμένων όπλων. Τα βουνά, οι αμπελώνες και οι κήποι καίγονται, τα ζώα σκοτώνονται. Ο εχθρός δεν θέλει να αφήσει τίποτα ζωντανό στο Κουρδιστάν επειδή είναι εχθρικός προς το Κουρδιστάν και τους Κούρδους. Το PKK εμποδίζει αυτές τις προσπάθειες και γι' αυτό η Τουρκία επιθυμεί να εκδικηθεί τον κουρδικό λαό, για τους αντάρτες του PKK. Επειδή το ΡΚΚ έχει αγωνιστεί και προστατεύσει τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού. Κανείς δεν ακούγεται ενάντια σε αυτήν την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους.

Γιατί υπάρχει σιωπή από όλες τις κυβερνήσεις; Επειδή το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από το τουρκικό κράτος. Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε όλες τις πολιτικές ηγεσίες, ώστε κανείς να μην υψώσει τη φωνή του.

«Η Γερμανία υποστηρίζει την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο»

Στις 11 Ιουλίου, το συνέδριο του κουρδικού οργανισμού KCDK-E απαγορεύτηκε στη Γερμανία. Πώς αξιολογείτε αυτή την απόφαση ενάντια στην νόμιμη πολιτική δραστηριότητα του κουρδικού λαού στη Γερμανία;

Αυτό που κάνει η Γερμανία είναι κατόπιν αιτήματος του τουρκικού κράτους. Η Γερμανία έχει εκπληρώσει τις επιθυμίες του τουρκικού κράτους στο παρελθόν, επειδή το γερμανικό κράτος διατηρεί ισχυρά συμφέροντα στην Τουρκία. Σύμφωνα με αυτά τα συμφέροντα, η Γερμανία βρίσκεται πίσω από την Τουρκία και ικανοποιεί τις απαιτήσεις της. Η Τουρκία έχει ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις με τη Γερμανία από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το Βερολίνο πωλεί σημαντικά όπλα στην Τουρκία. Αυτό αποτελεί κοινή γνώση.

Η Γερμανία υπερασπίζεται επίσης την Τουρκία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά, αυτές είναι δύο χώρες που βρίσκονται κοντά σε ιδεολογικά ζητήματα. Στην εποχή του, ο Χίτλερ υποστήριξε αυτή την ιδεολογική εγγύτητα. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του το γνωρίζουν. Υπάρχουν πολλά θέματα στην ιστορία κατά τα οποία η Γερμανία και η Τουρκία έχουν ενεργήσει μαζί.