Αράβισσες καλούν τις γυναίκες του κόσμου να αντιμετωπίσουν τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Αράβισσες καλούν τις γυναίκες του κόσμου να αντιμετωπίσουν τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Αράβισσες καλούν τις γυναίκες του κόσμου να αντιμετωπίσουν τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Αράβισσες καλούν τις γυναίκες του κόσμου να αντιμετωπίσουν τον φασισμό του τουρκικού κράτους

Οι Αράβισσες γυναίκες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με τις γυναίκες στις περιοχές υπό τουρκική κατοχή και καταδίκασαν τα τουρκικά εγκλήματα κατά των γυναικών.

Το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν τα εγκλήματά τους εναντίον των κατεχόμενων περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sky News ανέφερε πριν από λίγες μέρες, ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του πούλησαν τις γυναίκες του κατεχόμενου Αφρίν, στο κράτος του Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας για την υποστήριξη των ομάδων τζιχανστιστών.

Πέρυσι, τοπικοί μάρτυρες δήλωσαν σε δημοσιογραφικές πηγές ότι οι γυναίκες στο Αφρίν πωλούνται σαν σκλάβες στην περιοχή Azaz, δίπλα στο κατεχόμενο καντόνι του Αφρίν. Οι μισθοφόροι του ISIS πουλούσαν κατά το παρελθόν γυναίκες Yazidi στη Ράκκα και τη Μοσούλη από το 2014.

Το τουρκικό κατοχικό κράτος στοχοποιεί συστηματικά τις γυναίκες, καθώς υπόκεινται σε βιασμό στις περιοχές υπό τουρκική κατοχή. Πριν από δύο εβδομάδες στο Bakûr, ένα 15χρονο κορίτσι βιάστηκε από 27 άτομα, συνδεδεμένα με το τουρκικό κράτος.

Σε πολιτικό επίπεδο, το τουρκικό κράτος αποστερεί τα δικαιώματα των γυναικών και η υπόθεση της ακτιβίστριας Leyla Guven, αποτελεί μια καλή απόδειξη που πρέπει να προστεθεί στο μαύρο βιογραφικό της Τουρκίας, σχετικά με την φίμωση της ελευθερία της έκφρασης, την πολιτική πρακτική διωγμών και την τουρκική καταστολή των δικαιωμάτων των γυναικών.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των γυναικών αυξάνουν συνεχώς τη δυσαρέσκεια στη κοινωνία, ιδίως στον γυναικείο πληθυσμό

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γυναίκες στην περιοχή Tal Hamis, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πόλη Καμισλί, καταδίκασαν τα τουρκικά εγκλήματα κατά των γυναικών.

"Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση όλων των καταπιεσμένων γυναικών και θα σταθούμε δίπλα τους", δήλωσε η Nahia Al-Hussein.

Η Amira Elias θεωρεί ότι ο στόχος της τουρκικής κατοχής, με βάση τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των γυναικών στην κατεχόμενη πόλη Αφρίν και σε άλλες περιοχές που καταλαμβάνει η Τουρκία, είναι η υποδούλωση των γυναικών.

Η Aajayeb Al-Mikhlef κατήγγειλε τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον των γυναικών και είπε: «Οι γυναίκες στις κατεχόμενες περιοχές υφίστανται δολοφονίες και βιασμούς. Το τελευταίο περιστατικό ήταν η δολοφονία της Nadera Dermush από τους τζιχαντιστές της ομάδας Sultan Murad με το πρόσχημα της διαπραγμάτευσης με την Αυτόνομη Διοίκηση. Υπάρχουν ακόμη Κούρδισσες γυναίκες των οποίων η μοίρα είναι άγνωστη, και πιθανότατα βρίσκονται σκλαβωμένες στη Λιβύη. Ο σκοπός του τουρκικού καθεστώτος με όλα αυτά τα εγκλήματα, είναι να υπονομεύσει τα επιτεύγματα των γυναικών."

Η Al-Mikhlif κάλεσε όλες τις γυναίκες να υποστηρίξουν τον αγώνα των γυναικών ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος