Αντεπίθεση των ανταρτών στην Μετίνα: “Θα νικήσουμε τον εχθρό”

Αντεπίθεση των ανταρτών στην Μετίνα: “Θα νικήσουμε τον εχθρό”

Αντεπίθεση των ανταρτών στην Μετίνα: "Θα νικήσουμε τον εχθρό"

Αντεπίθεση των ανταρτών στην Μετίνα: "Θα νικήσουμε τον εχθρό"

Οι αντάρτες ήταν προετοιμασμένοι για την τουρκική εισβολή στο νότιο Κουρδιστάν. «Όταν ξεκίνησε η εισβολή, επιτύχαμε σημαντικά αποτελέσματα μέσω της τακτικής δολιοφθοράς, η οποία προκάλεσε μεγάλο φόβο στους εχθρούς στρατιώτες», δήλωσε ο αντάρτης Azad Tîrej.

Οι Rojevîn Rotînda και Azad Tîrej συμμετέχουν στην αντάρτικη επίθεση "Cenga Xabûrê" στη Μετίνα. Η επίθεση διεξάγεται ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στο νότιο Κουρδιστάν, η οποία ξεκίνησε στις 23 Απριλίου. Στις περιοχές Αβασίν και Ζαπ, πραγματοποιείται παράλληλη επίθεση με την ονομασία "Bazên Zagrosê".

Μιλώντας σε δημοσιογραφικές πηγές για την επίθεση Cenga Xabûrê, η αντάρτισσα μαχήτρια, Rojevîn Rotînda είπε: «Επιθέσεις κατά της εισβολής πραγματοποιούνται στη Μετίνα και τον Χεφτανίν, εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Διεξάγεται κανονικός πόλεμος. Μετά την ήττα του στο Γκάρε, το τουρκικό κράτος επιτέθηκε στο περιοχή της Μετίνα. Ως μαχητές του YJA-Star και του HPG θα καταστρέψουμε τον εχθρό στην περιοχή μας. Θα τους επιφέρουμε μεγάλα χτυπήματα. Στόχος μας είναι να νικήσουμε το κατοχικό κράτος στη Μετίνα και να το εξαλείψουμε."

Ο μαχητής του HPG, Azad Tîrej, περιέγραψε την νέα μορφή αντάρτικου πολέμου, λέγοντας: «Με τη σύγχρονη μορφή αντάρτικου πολέμου, θα νικήσουμε τους κατακτητές και θα πετύχουμε τη νίκη. Το τουρκικό κράτος έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να μεταφέρει στρατεύματα με ελικόπτερα στη Μετίνα και συνεχώς αντιμετωπίζουν τη σθεναρή αντίσταση των ανταρτών. Ήμασταν προετοιμασμένοι για την επίθεση. Όταν ξεκίνησε η εισβολή, επιτύχαμε σημαντικά αποτελέσματα μέσω των τακτικών σαμποτάζ που προκάλεσαν μεγάλο φόβο στις τάξεις του εχθρού.

"Γνωρίζουμε ότι μερικοί τούρκοι στρατιώτες αυτοτραυματίστηκαν για να αποφύγουν τη μάχη εναντίον μας".

Οι αντάρτες εξελίσσονται συνεχώς στον σύγχρονο πόλεμο, δήλωσε ο Azad Tîrej και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία και ο εχθρός θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Θα νικήσουμε. "